ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Air Defender 2023: Ξεκινά η μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση στην ιστορία του ΝΑΤΟ

Θα προκαλέσει χάος στις αεροπορικές μετακινήσεις

Air Defender 2023: Ξεκινά η μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση στην ιστορία του  ΝΑΤΟ

Μετά από μήνες ταλαιπωρίας που προκλήθηκαν από απεργίες των εργαζομένων στα κέντρα ελέγχου  εναέριας κυκλοφορίας, τώρα οι επιβάτες των αεροπορικών εταιρειών αντιμετωπίζουν νέες  καθυστερήσεις εννέα ημερών λόγω «της μεγαλύτερης αεροπορικής άσκησης ανάπτυξης στην ιστορία του ΝΑΤΟ».

Η  Air Defender 2023, με επίκεντρο τη Γερμανία και υπεύθυνη την  Luftwaffe, θα περιλαμβάνει 10.000 στρατιωτικούς και 250 μαχητικά αεροσκάφη από 25 χώρες.

Η άσκηση διαρκεί από τη Δευτέρα 12 έως και την Πέμπτη 22 Ιουνίου.

Μεγάλα τμήματα εναέριου χώρου θα είναι κλειστά για πολιτικά αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της πολυεθνικής άσκησης.

Οι πιλότοι της Πολιτικής Αεροπορίας θα χρειαστεί να προγραμματίσουν τις πτήσεις  γύρω από μεγάλες περιοχές που θα αποκλειστούν λόγω της άσκησης.

Βόρεια, που εκτείνεται στον εναέριο χώρο της Δανίας και της Ολλανδίας

Ανατολικά, κοντά στα πολωνικά και τσεχικά σύνορα

Νότια (που εκτείνεται από το Λουξεμβούργο κατά μήκος των γαλλικών συνόρων, σχεδόν μέχρι τη λίμνη της Κωνσταντίας)

Κάθε ένα από αυτά τα τμήματα θα είναι κλειστό ή θα περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό για την εναέρια κυκλοφορία αρκετές ώρες κάθε μέρα. Η άσκηση έρχεται ενώ οι ουρανοί της Ευρώπης είναι πιο απασχολημένοι από κάθε άλλη στιγμή από το 2019, πριν από την πανδημία του Covid.

Το “South cluster” όπως αναφέρουν οι Βρετανοί τα νότια δρομολόγια θα επηρεαστεί σημαντικά.

Οι αναχωρήσεις από το Λονδίνο προς την Αττάλεια στην Τουρκία συνήθως πετούν απευθείας από αυτόν τον τομέα, όπως και τα αεροσκάφη από το Μάντσεστερ προς τα ελληνικά νησιά.

Θα επηρεάσει επίσης τον κύριο κόμβο της Lufthansa, τη Φρανκφούρτη.

Όπως αναφέρει το Eurocontrol: «Περίπου 800 πτήσεις θα επαναδρομολογούνται καθημερινά ως αποτέλεσμα της άσκησης και των σχετικών μέτρων».

Περίπου 300 από αυτές θα έχουν τις διαδρομές τους να επιμηκύνονται 110 χιλιόμετρα, που αντιστοιχεί σε περίπου επτά λεπτά χρόνου πτήσης με ταχύτητα πλεύσης. Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται ως μέτριο αντίκτυπο, τα κλεισίματα θα ασκήσουν επιπλέον πίεση στον εναέριο χώρο που παραμένει ανοιχτός.

Με τα χρονοδιαγράμματα καλά συντονισμένα, οι καθυστερήσεις μπορούν να αυξηθούν γρήγορα – και να προκληθούν προβλήματα με τις ώρες πληρώματος και την απαγόρευση κυκλοφορίας σε ορισμένα κορυφαία ευρωπαϊκά αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένου του Χίθροου του Λονδίνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.