ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Κόντρες μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας στο ΣΑ του ΟΗΕ για τα εργαστήρια βιολογικού πολέμου της Ουκρανίας!

Έξι δυτικές χώρες κατηγορούν την αποκομμένη από το διαδίκτυο Ρωσία ότι διασπείρει «παραπληροφόρηση»!

Κόντρες μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας στο ΣΑ του ΟΗΕ για τα εργαστήρια βιολογικού πολέμου της Ουκρανίας!

Έξι δυτικές χώρες – μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ «κατήγγειλαν» σήμερα, Παρασκευή, τη χρήση του ΣΑ των ΗΕ αυτού από τη Ρωσία για να διαδίδει «παραπληροφόρηση» και «προπαγάνδα», μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, το οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Με τη Μόσχα να έχει αιτηθεί τη σύγκληση του Συμβουλίου -τη δέκατη συνεδρίαση του ΣΑ μετά τη ρωσική εισβολή- με επίκεντρο τα εργαστήρια βιολογικών όπλων που υπάρχουν στην Ουκρανία, «αυτή η συνεδρίαση και αυτά τα ψέματα έχουν σχεδιαστεί για έναν μοναδικό σκοπό: να απομακρυνθεί η ευθύνη από τη Ρωσία σε αυτόν τον πόλεμο και σε αυτήν την ανθρωπιστική καταστροφή που έχει προκαλέσει», επισημαίνουν οι έξι δυτικές χώρες σε κοινή δήλωση, που ανέγνωσε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Λίντα Τόμας Γκρίνφιλντ.

Την Αμερικανίδα διπλωμάτη στηρίζουν οι εκπρόσωποι της Γαλλίας, της Νορβηγίας, της Αλβανίας, της Ιρλανδίας και της Βρετανίας.

Σημειώνεται πως το Συμβούλιο Ασφαλείας διεξήγαγε ήδη την περασμένη εβδομάδα μια ανάλογη συνεδρίαση, που είχε ζητήσει η Ρωσία.

Κατά τη διάρκεια της νέας συνεδρίασης, οι ΗΠΑ επανέλαβαν πως «η Ουκρανία δεν έχει πρόγραμμα βιολογικών όπλων». «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως είναι πιθανό η Ρωσία να εξετάζει τη χρήση χημικών ή βιολογικών παραγόντων εναντίον του ουκρανικού λαού», συμπλήρωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.