ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γ.Στόλτενμπεργκ για δηλώσεις Ν.Τραμπ: «Η επίθεση σε έναν Σύμμαχο θα θεωρηθεί επίθεση εναντίον όλων»

«Φέτος αναμένουμε 18 Σύμμαχοι να επιτύχουν τον στόχο να δαπανήσουν το 2% του ΑΕΠ για την άμυνα»

Γ.Στόλτενμπεργκ για δηλώσεις Ν.Τραμπ: «Η επίθεση σε έναν Σύμμαχο θα θεωρηθεί επίθεση εναντίον όλων»

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ κατά την άφιξή του στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες, ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε πως «η επίθεση σε έναν Σύμμαχο θα θεωρηθεί επίθεση εναντίον όλων».

Να υπενθυμιστεί πως, ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Ντοναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του είπε ότι «θα ενθάρρυνε τη Ρωσία να κάνει ό,τι θέλει κατά χώρας – μέλους του ΝΑΤΟ που δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις της στη βορειοτλαντική συμμαχία».

Φέτος αναμένουμε 18 Σύμμαχοι να επιτύχουν τον στόχο να δαπανήσουν το 2% του ΑΕΠ για την άμυνα

«To άρθρο 5, η δέσμευση για υπεράσπιση όλων και σύμφωνα με το οποίο η επίθεση σε έναν σύμμαχο θα θεωρηθεί επίθεση εναντίον όλων, είναι η καρδιά και ο πυρήνας του ΝΑΤΟ. Αυτό έχει να κάνει με όλους τους Συμμάχους.

Οποιαδήποτε πρόταση ότι δεν είμαστε εκεί για να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε όλους τους Συμμάχους θα υπονομεύσει την ασφάλεια όλων μας θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των στρατιωτών μας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για να προστατεύσουν όλη τη Συμμαχία», τόνισε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Επίσης ανέφερε ότι «πρέπει να επενδύσουμε περισσότερα και είμαστε στο σωστό δρόμο. Διότι τώρα έχουμε ιστορικούς αριθμούς όσον αφορά τις αμυντικές επενδύσεις. Πέρυσι, είδαμε μια πραγματική αύξηση 11% στις αμυντικές δαπάνες σε όλη την Ευρώπη και τον Καναδά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Φέτος αναμένουμε 18 Σύμμαχοι να επιτύχουν τον στόχο να δαπανήσουν το 2% του ΑΕΠ για την άμυνα», υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.