ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γαλλία: Διαδηλωτές έκαψαν το αγαπημένο εστιατόριο του Ε.Μακρόν στο Παρίσι και πέταξαν νεκρούς αρουραίους

Ετοιμάζονται νέες συγκεντρώσεις για τις 13 Απριλίου

Γαλλία: Διαδηλωτές έκαψαν το αγαπημένο εστιατόριο του Ε.Μακρόν στο Παρίσι και πέταξαν νεκρούς αρουραίους

«Θύμα» των διαδηλώσεων κατά της μεταρρύθμισης στο συνταξιοδοτικό που προωθεί η κυβέρνηση της Γαλλίας έπεσε το αγαπημένο εστιατόριο του Εμμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων της Πέμπτης.

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης διαδηλωτές στο Παρίσι έβαλαν στο στόχαστρο το μπιστρό La Rotonde στο οποίο έβαλαν φωτιά ενώ πέταξαν πέτρες, μπογιές και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις που βρέθηκαν στο σημείο.

Πρόκειται για το εστιατόριο στο οποίο ο Μακρόν είχε πανηγυρίσει την νίκη του στις εκλογές του 2017.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για ένα από τα πιο διάσημα μπιστρό στην πρωτεύουσα της Γαλλίας καθώς στο παρελθόν το επισκέπτονταν διασημότητες με κορυφαία τον Ισπανό ζωγράφο, Πάμπλο Πικάσο.

Αυτή δεν ήταν η μοναδική «ιδιαίτερη» αντίδραση στις διαδηλώσεις της Πέμπτης καθώς εργαζόμενοι στην καθαριότητα πέταξαν νεκρούς αρουραίους «για να δείξουν την σκληρή πραγματικότητα της εργασίας τους» όπως δήλωσε η επικεφαλής του σωματείου CGT.

Παράλληλα στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ περίπου 100 άτομα μπλόκαραν τον δρόμο που οδηγεί στον τερματικό σταθμό νο1 και εισέβαλαν στο κτήριο.

Κατά το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας στις διαδηλώσεις της Πέμπτης συμμετείχαν περίπου 570.000 άτομα με τα συνδικάτα, ωστόσο, να υποστηρίζουν ότι ο αριθμός ήταν πολύ μεγαλύτερος και προσέγγισε σχεδόν τα 2 εκατομμύρια.

Τα συνδικάτα καλούν, μάλιστα, σε νέες συγκεντρώσεις και απεργίες στις 13 Απριλίου, μια ημέρα πριν να κριθεί αν τελικά θα εφαρμοστεί η αλλαγή στα όρια συνταξιοδότησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.