ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Γάζα: Ξεβράστηκαν στην ακτή λόγω κακοκαιρίας πλοία και μέρη της προβλήτας βοήθειας των ΗΠΑ (βίντεο)

Σφοδροί άνεμοι αποσύνδεσαν πλοία υποστήριξης από την κατασκευή

Γάζα: Ξεβράστηκαν στην ακτή λόγω κακοκαιρίας πλοία και μέρη της προβλήτας βοήθειας των ΗΠΑ (βίντεο)

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε κακοκαιρία στην προβλήτα βοήθειας των ΗΠΑ στη Γάζα, όταν τέσσερα αμερικανικά πλοία μαζί με μέρος της προβλήτας αποσυνδέθηκαν και ξεβράστηκαν στις ακτές του Ισραήλ.

Σύμφωνα με την Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ, τα πλοία αποσυνδέθηκαν από την πλωτή προβλήτα λόγω των ισχυρών κυμάτων, αλλά η προβλήτα «παραμένει λειτουργική».

Δύο από αυτά βρέθηκαν στις ακτές του Ασντόντ και της Ασκελόν αντίστοιχα, ενώ τα άλλα δύο ξεβράστηκαν κοντά στην προβλήτα.

Οι ισραηλινές και αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις εργάζονται για την ανάκτηση των πλοίων.

Το περιστατικό συνέβη εν μέσω συνεχιζόμενης ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα, όπου η έλλειψη τροφίμων και ιατρικών προμηθειών είναι κρίσιμη.

Η κατασκευή της πλωτής προβλήτας, κόστους $320 εκατομμυρίων, ολοκληρώθηκε τον Μάιο, με σκοπό την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Παρότι επικρίθηκε ως πολύπλοκη και δαπανηρή λύση, η προβλήτα επιτρέπει τη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων βοήθειας.

Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζάρικ, δήλωσε ότι η κατάσταση σταθεροποιείται, με το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού (WFP) να έχει λάβει 97 φορτηγά βοήθειας από την έναρξη λειτουργίας της πλωτής προβλήτας.

Ωστόσο, επισημάνθηκε η ανάγκη για μαζική είσοδο βοήθειας μέσω χερσαίων οδών.

Παρά τις δυσκολίες, η αμερικανική κυβέρνηση διαβεβαίωσε ότι κανένας Αμερικανός στρατιωτικός δεν θα εισέλθει σε έδαφος της Γάζας για την ανάκτηση των πλοίων, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση για αποφυγή στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο: 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.