ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Γκάφα του βρετανικού ΥΠΑΜ: Αντί να στείλει απόρρητά έγγραφα για πυραύλους στις ΗΠΑ τα έστειλε σε σύμμαχο της Ρωσίας!

Τα έστειλαν στο Μάλι λόγω λάθους στην πληκτρολόγηση

Γκάφα του βρετανικού ΥΠΑΜ: Αντί να στείλει απόρρητά έγγραφα για πυραύλους στις ΗΠΑ τα έστειλε σε σύμμαχο της Ρωσίας!

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας διεξάγει επείγουσα έρευνα για την αποστολή απόρρητων εγγράφων σε στενό σύμμαχο της Ρωσίας στην Αφρική.

Ένας «μικρός αριθμός» emails που θεωρητικά είχαν ως παραλήπτη το αμερικανικό Πεντάγωνο και περιείχαν λεπτομέρειες βρετανικής έρευνας για υπερηχητικούς πυραύλους εστάλησαν από αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας στο Μάλι της Δυτικής Αφρικής επειδή παρέλειψαν ένα “I” στην ηλεκτρονική διεύθυνση. 

Το μοιραίο λάθος στην πληκτρολόγηση

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου oι αξιωματούχοι του βρετανικού υπουργείου Άμυνας έστειλαν τα μηνύματα σε διεύθυνση που κατέληγε σε .ml (δηλαδή το Μάλι) αντί για .mil που αντιστοιχεί στη διεύθυνση του αμερικανικού στρατού. Ένα ίδιο λάθος στις ΗΠΑ, που αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα, είχε ως αποτέλεσμα την αποστολή εκατομμυρίων στρατιωτικών emails στο Μάλι.

To Mάλι είναι μία από τις έξι αφρικανικές χώρες στις οποίες ο Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε ότι θα στείλει δωρεάν φορτία σιτηρών μετά την κατάρρευση της συμφωνίας για τα ουκρανικά σιτηρά.

«Διεξάγουμε έρευνα μετά την κατά λάθος αποστολή μικρού αριθμού email σε λάθος προορισμό», δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Άμυνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είμαστε βέβαιοι ότι δεν περιείχαν πληροφορίες που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την επιχειρησιακή ασφάλεια ή τεχνικές λεπτομέρειες», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.