ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Φινλανδία θα αναβαθμίσει 40 συστήματα M-270A1 MLRS στο επίπεδο M-270A2

Τα αναβαθμισμένα συστήματα θα παραμείνουν σε υπηρεσία μέχρι το 2050

Η Φινλανδία θα αναβαθμίσει 40 συστήματα M-270A1 MLRS στο επίπεδο M-270A2

Το υπουργείο Άμυνας της Φινλανδίας στις 22 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε πως προχωρά στην αναβάθμιση 40 εκτοξευτών M-270A1 MLRS (Multiple Launch Rocket Systems) στο επίπεδο M-270A2.

Σε φινλανδική υπηρεσία τα συστήματα είναι γνωστά ως 298 RsRakH 06 και ανήκουν στην έκδοση M-270D1 (Μ-270A1 με το σύστημα ελέγχου πυρός UFCS ή Universal Fire Control System).

Από τα 40 συστήματα τα 22 αποκτήθηκαν μεταχειρισμένα από την Ολλανδία το 2006 (έκδοση M-270) και αναβαθμίστηκαν στο επίπεδο M-270D1 το 2011.

Το 2014 αποκτήθηκαν ακόμα έξι μεταχειρισμένα M-270D1 από τις ΗΠΑ, ενώ 12 αποκτήθηκαν από τη Δανία και χρησιμοποιούνταν στην εκπαίδευση, αλλά πλέον θα αναβαθμιστούν και θα είναι πλήρως επιχειρησιακά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του φινλανδικού υπουργείου Άμυνας, τα αναβαθμισμένα συστήματα θα παραμείνουν σε υπηρεσία μέχρι το 2050.

Το συνολικό κόστος του προγράμματος, το οποίο θα υλοποιήσει η αμερικανική Lockheed Martin, έχει προϋπολογιστεί με το ποσό των 450 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε σχέση με τις εκδόσεις M-270 και M-270 IPDS, η έκδοση M-270A1 ενσωματώνει βελτιωμένο σύστημα ελέγχου πυρός και βελτιωμένο σύστημα μηχανικής κίνησης του εκτοξευτή.

Συνδυαστικά, οι δύο αυτές βελτιώσεις μείωσαν το χρόνο αντίδρασης των εκτοξευτών και του προσέθεσαν την ικανότητα χρήσης των κατευθυνόμενων ρουκετών της οικογένειας GMLRS καθώς και των βλημάτων MGM-168 Block.4A.

Η έκδοση Μ-270A2 ενσωματώνει το νέο σύστημα ελέγχου πυρός CFCS (Common Fire Control System), νέους κινητήρες και σύστημα μετάδοσης της κίνησης, βελτιωμένο εκτοξευτή και ισχυρότερη θωράκιση καμπίνας. Επίσης, ενσωματώνει νέους κάλαθους ρουκετών με δυνατότητα ανεφοδιασμού χωρίς να αφαιρούνται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με τους νέους κάλαθους θα υπάρχει οικονομικό όφελος, ενώ θα μειωθεί και ο χρόνος ανεφοδιασμού. Άλλες βελτιώσεις αφορούν στην ενσωμάτωση νέου κεντρικού ηλεκτρονικού υπολογιστή, κεραίας GPS, νέων οθονών και νέου συστήματος ελέγχου του εκτοξευτή από απόσταση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.