ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Ουκρανία προσπαθεί να «ανάψει» το μέτωπο Ρωσίας – Πολωνίας: «Η Βαρσοβία διεκδικεί το Καλίνιγκραντ – Θα μας βοηθήσει»

Δηλώσεις του Γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας

Η Ουκρανία προσπαθεί να «ανάψει» το μέτωπο Ρωσίας – Πολωνίας: «Η Βαρσοβία διεκδικεί το Καλίνιγκραντ – Θα μας βοηθήσει»

Μεταξύ της Πολωνίας και της Λιθουανίας υπάρχει η Περιφέρεια Καλίνινγκραντ. Μικρή για τα δεδομένα της Ρωσίας, αποκομμένη από την υπόλοιπη χώρα αλλά και πολύτιμη, καθώς αποτελεί τον θύλακα της Μόσχας στη Βαλτική και το μοναδικό λιμάνι της που δεν «παγώνει». 

Ο πρώην διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Πολωνίας, Waldemar Skrzypczak, δήλωσε πρόσφατα ότι η περιοχή του Καλίνινγκραντ ήταν «υπό ρωσική κατοχή από το 1945».

«Τώρα αξίζει να το θυμόμαστε. Αξίζει να θυμηθούμε την περιοχή του Καλίνινγκραντ , η οποία νομίζω ότι είναι μέρος της πολωνικής επικράτειας. Έχουμε το δικαίωμα να διεκδικήσουμε αυτό το έδαφος, το οποίο είναι κατεχόμενο από τη Ρωσία», δήλωσε ο Skrzypczak στην πολωνική τηλεοπτική εκπομπή «Super Express».

Ο Ολέξιι Ντανίλοφ, Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, υποστήριξε τις πιθανές εδαφικές διεκδικήσεις της Πολωνίας στο ρωσικό Καλίνινγκραντ, σε συνέντευξή στο τηλεοπτικό κανάλι 1plus1ua, σημειώνει ρωσικό δημοσίευμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μπορώ να πω ότι η Πολωνία, όχι ακόμη σε επίσημο επίπεδο, έχει ήδη διεκδικήσει την περιοχή του Καλίνινγκραντ. Αυτό σίγουρα θα μας βοηθούσε», είπε ο Ντανίλοφ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.