ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Η Ρωσία ζήτησε από ανταποκρίτρια δημόσιου μέσου ενημέρωσης της Αυστρίας να εγκαταλείψει τη χώρα

Το δημόσιο αυστριακό δίκτυο ÖRF είχε ως τώρα δυο ανταποκριτές στη Ρωσία

Η Ρωσία ζήτησε από ανταποκρίτρια δημόσιου μέσου ενημέρωσης της Αυστρίας να εγκαταλείψει τη χώρα

Tη διαπίστευση αυστριακής δημοσιογράφου της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης ανακοίνωσε πως απέσυρε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και τη διέταξε να εγκαταλείψει τη χώρα.

Πρόκειται για ενέργεια αντιποίνων, μετά την απόσυρση της διαπίστευσης ανταποκριτή του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS στην Αυστρία.

Το δημόσιο αυστριακό δίκτυο ÖRF είχε ως τώρα δυο ανταποκριτές στη Ρωσία, πληροφορήθηκε το Γερμανικό Πρακτορείο.

Η πρεσβεία της Αυστρίας ενημερώθηκε εκ των προτέρων για την απόφαση και ειδοποίησε τους ανταποκριτές του μέσου ενημέρωσης του κράτους-μέλους της ΕΕ για το μέτρο αντιποίνων.

Το ÖRF δεν απάντησε όταν το dpa προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του για να του ζητήσει σχόλιο.

Η απόσυρση της διαπίστευσης ανταποκριτή του TASS στη Βιέννη έγινε την 30ή Απριλίου και διατάχθηκε να έχει αποχωρήσει από την αυστριακή επικράτεια ως την 7η Ιουνίου, σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ. Δεν δόθηκε καμιά εξήγηση για αυτή την απόφαση, που αποτελεί διακριτική μεταχείριση σε βάρος του κρατικού ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων, πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το TASS διαθέτει δίκτυο ανταποκριτών σε διάφορες χώρες διεθνώς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.