ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Ρουμανία υποστηρίζει παρατήρησε πιθανή παραβίαση του εναέριου χώρου της από ρωσικά drones

Η ανακοίνωση του ΥΠΑΜ της Ρουμανίας

Η Ρουμανία υποστηρίζει παρατήρησε πιθανή παραβίαση του εναέριου χώρου της από ρωσικά drones

Παραβίαση του εναέριου χώρου της στη διάρκεια των νυχτερινών πληγμάτων που εξαπέλυσε η Ρωσία εναντίον υποδομών στην περιοχή του Δούναβη στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ότι παρατήρησε η Ρουμανία.

Μετά την αποχώρησή της τον Ιούλιο από τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τις εξαγωγές των ουκρανικών σιτηρών, η Μόσχα έχει εντείνει τις επιθέσεις της εναντίον της Οδησσού και της Μικολάιφ, στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας, όπου βρίσκονται υποδομές κρίσιμης σημασίες για τις εξαγωγές.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας ανακοίνωσε: «Μετά τον εντοπισμό ομάδων drones που κατευθύνονταν στο ουκρανικό έδαφος, κοντά στα σύνορα με τη Ρουμανία», οι κάτοικοι των πόλεων Τούλτσα και Γκαλάτσι τέθηκαν σε συναγερμό

Και διευκρίνισε: «Το σύστημα ελέγχου ραντάρ του ρουμανικού στρατού έδειξε ενδεχόμενη, μη εγκεκριμένη διείσδυση στον εθνικό εναέριο χώρο, με ένα σήμα να εντοπίζεται σε δρόμο που οδηγεί στην πόλη Γκαλάτσι».

Το υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής κανένα αντικείμενο δεν φαίνεται να έχει πέσει στο ρουμάνικο έδαφος. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Χθες Παρασκευή στη μέση της νύκτας οι κάτοικοι των πόλεων Γκαλάτσι και Τούλτσα στη Ρουμανία, απέναντι από το λιμάνι Ρένι της νότιας Ουκρανίας, στην απέναντι όχθη του Δούναβη, έλαβαν εντολή να βρουν καταφύγιο.

Περίπου δύο ώρες αργότερα η εντολή ήρθη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα τον Σεπτέμβριο Ρουμάνοι στρατιώτες είχαν στήσει αντιαεροπορικά καταφύγια για τους κατοίκους του χωριού Πλάουρου, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, μετά τον εντοπισμό στην περιοχή συντριμμιών drone.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.