
Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς προειδοποίησε σήμερα πως μετά τα νέα ισραηλινά πλήγματα στην Λωρίδα της Γάζας, η εκεχειρία κινδυνεύει να «καταρρεύσει».
«Ζητήσαμε από τους μεσολαβητές να παρέμβουν αμέσως για να αποτρέψουν την κατάρρευση της συμφωνίας, στην οποία στοχεύουν οι δυνάμεις κατοχής», δήλωσε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, στο Al Jazeera.
Σε ανακοίνωσή της, η ομάδα πρόσθεσε: «Οι συστηματικές σιωνιστικές παραβιάσεις της συμφωνίας έχουν οδηγήσει στον μαρτυρικό θάνατο εκατοντάδων λόγω των συνεχιζόμενων επιδρομών και δολοφονιών με κατασκευασμένα προσχήματα. Αυτές οι παραβιάσεις έχουν επίσης οδηγήσει σε αλλαγές στις γραμμές υποχώρησης του στρατού κατοχής, παραβιάζοντας τους συμφωνημένους χάρτες».
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις τις τελευταίες ώρες, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές σε αρκετές περιοχές σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιους και τραυματίζοντας δεκάδες ακόμη.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.