ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

ΗΠΑ, Αίγυπτος και Ισραήλ συμφώνησαν στην επιβολή εκεχειρίας στη νότια Λωρίδα της Γάζας; – Το διαψεύδει ο Μ.Νετανιάχου

Και η Χαμάς ανακοίνωσε ότι δεν έχει ενημερωθεί για καμία εκεχειρία

ΗΠΑ, Αίγυπτος και Ισραήλ συμφώνησαν στην επιβολή εκεχειρίας στη νότια Λωρίδα της Γάζας; – Το διαψεύδει ο Μ.Νετανιάχου

Στην επιβολή εκεχειρίας στη νότια Λωρίδα της Γάζας κατά την οποία θα υπάρξει άνοιγμα του περάσματος της Ράφα, που συνδέει τον παλαιστινιακό θύλακα με την Αίγυπτο, φέρεται ότι συμφώνησαν οι ΗΠΑ, η Αίγυπτος και το Ισραήλ σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters αλλά διαψεύδει ο Μ.Νετανιάχου!

Αιγυπτιακές πηγές επεσήμαναν στο πρακτορείο ότι η εκεχειρία στην νότια Λωρίδα της Γάζας θα διαρκέσει αρκετές ώρες, αν και δεν διευκρίνισαν πόσες ακριβώς.

Πιστεύετε ότι η ήττα της ΝΔ στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών αποτελεί την αρχή του τέλους της διακυβέρνησης Μητσοτάκη;

  • Ναι (55%, 9.016 Votes)
  • Ίσως ναι (20%, 3.299 Votes)
  • Όχι (20%, 3.169 Votes)
  • Ίσως όχι (3%, 488 Votes)
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ (2%, 277 Votes)

Σύνολο ψήφων: 16.249

Loading ... Loading ...

Επίσης, σημείωσαν ότι οι τρεις χώρες συμφώνησαν το πέρασμα της Ράφα να παραμείνει ανοικτό ως τις 17:00 σήμερα στο πλαίσιο μιας αρχικής επαναλειτουργίας του για μία ημέρα.

Όμως πριν από λίγο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μ.Νετανιάχου, πάλι σύμφωνα με το Reuters φέρεται να το διαψεύδει.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εκεχειρία και ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα με αντάλλαγμα την απομάκρυνση των αλλοδαπών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Μάλιστα και η παλαιστινιακή Χαμάς επεσήμανε ότι δεν διαθέτει πληροφορίες για τη συμφωνία ανθρωπιστικής εκεχειρίας.

Από την πλευρά τους ο ισραηλινός Στρατός και η αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ δεν έχουν σχολιάσει τις πληροφορίες.

Αξιωματούχοι της Χαμάς ανέφεραν προχθές ότι 70 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ που χτύπησαν τα κονβόι των ανθρώπων που εγκατέλειπαν την πόλη της Γάζας.

Ειδικότερα, δύο οδοί εκκένωσης της Γάζας είχαν ανοίξει μετά από τελεσίγραφο που έδωσε στη Χαμάς το Ισραήλ για απομάκρυνση των αμάχων από την περιοχή.

Οι εν λόγω οδοί ήταν γεμάτες κόσμο όλη μέρα που απομακρύνονταν από τη βόρεια Γάζα με κατεύθυνση προς τον νότο.

Ωστόσο πυρά έπληξαν αυτοκινητοπομπή πολιτών, αφήνοντας πίσω δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, μεταξύ αυτών και παιδιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, η πλειοψηφία των θυμάτων ήταν γυναίκες και παιδιά, με τα ανήλικα θύματα να είναι τα περισσότερα μεταξύ δύο έως πέντε ετών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.