ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΗΠΑ: Η Γαλλοκαναδή που το 2020 έστειλε φάκελο με ρικίνη στον Ν.Τραμπ καταδικάστηκε σε φυλάκιση 22 ετών

Η 56χρονη ομολόγησε πως είχε παρασκευάσει το θανατηφόρο δηλητήριο στο σπίτι της στο Κεμπέκ του Καναδά και ότι έστειλε φακέλους με ρικίνη στον Λευκό Οίκο

ΗΠΑ: Η Γαλλοκαναδή που το 2020 έστειλε φάκελο με ρικίνη στον Ν.Τραμπ καταδικάστηκε σε φυλάκιση 22 ετών

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι ποινή κάθειρξης 22 ετών επιβλήθηκε σήμερα στην Γαλλοκαναδή Πασκάλ Φεριέ που καταδικάστηκε για την αποστολή το 2020 φακέλου ο οποίος περιείχε ρικίνη στον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Η 56χρονη ομολόγησε πως είχε παρασκευάσει το δηλητήριο στο σπίτι της στο Κεμπέκ του Καναδά και ότι έστειλε φακέλους με ρικίνη στον Λευκό Οίκο και σε αξιωματούχους στην πολιτεία του Τέξας.

Σε δελτίο Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης επισημαίνεται πως η Φεριέ κατηγορούσε τις αρχές του Τέξας με αφορμή την κράτησή της για 10 εβδομάδες, το 2019, με την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής.

Είχε καταφερθεί εναντίον του Τραμπ μέσω αναρτήσεων σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Σε επιστολή της προς τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο των ΗΠΑ η Φεριέ ζητούσε από τον Τραμπ να μην διεκδικήσει την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές του 2020. Ο φάκελος που περιείχε ρικίνη εντοπίστηκε από πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών.

Επιστολές με το ισχυρό δηλητήριο είχαν σταλεί το 2013 στον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και στον τότε δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ρικίνη είναι θανατηφόρα ακόμη και σε πολύ μικρές ποσότητες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.