ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

ΗΠΑ: Καταζητούμενος για δολοφονία συνελήφθη μετά από σχεδόν… 40 χρόνια (φωτο)

Πώς έφτασαν στα ίχνη του οι Αρχές

ΗΠΑ: Καταζητούμενος για δολοφονία συνελήφθη μετά από σχεδόν… 40 χρόνια (φωτο)

Ένας άντρας από τη Φλόριντα που επί σχεδόν 40 χρόνια ήταν καταζητούμενος για δολοφονία και το όνομα του οποίου είχε καταχωρηθεί τρεις φορές στη λίστα του America’s Most Wanted (οι πλέον καταζητούμενοι της Αμερικής), συνελήφθη από τις Αρχές.

Ο 65χρονος σήμερα Donald Santini σύμφωνα με το BBC,  φέρεται να χρησιμοποιούσε 13 ψευδώνυμα για να ξεφύγει από τις Αρχές που τον αναζητούσαν για τη δολοφονία 33χρονης από τη Φλόριντα το 1984.

Υπηρετούσε ως πρόεδρος τοπικού συμβουλίου ύδρευσης στην Καλιφόρνια τη στιγμή της σύλληψής του, σύμφωνα με το BBC. Ο Santini εκδόθηκε στη Φλόριντα όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για φόνο.

Ο Santini κηρύχθηκε καταζητούμενος για τη δολοφονία της 33χρονης Cynthia Wood, την εποχή που έπαιρνε διαζύγιο από τον σύζυγό της.

Ήταν το τελευταίο άτομο που εθεάθη μαζί της στις 6 Ιουνίου 1984 πριν οι ντετέκτιβ ανακαλύψουν τη σορό της μέσα σε ένα κανάλι, αφού την είχαν στραγγαλίσει.

«Η σύλληψη του κλείνει μια άλυτη υπόθεση και αποδίδει δικαιοσύνη για το θύμα και την οικογένειά του μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες αναμονής» δήλωσε ο σερίφης Chad Chronister της κομητείας Hillsborough της Φλόριντα.

Οι αρχές είπαν ότι χαρακτηρίστηκε ύποπτος λίγο μετά τη δολοφονία και έφυγε αμέσως από την κομητεία Hillsborough.

Ο Santini εμφανίστηκε αρκετές φορές στην τηλεοπτική εκπομπή America’s Most Wanted -το 1990, το 2005 και το 2013.

Πολλές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του FBI, εργάστηκαν σε αυτήν την υπόθεση για χρόνια. Η έρευνα οδήγησε τους ερευνητές στο Τέξας, την Καλιφόρνια, ακόμη και μέχρι την Ταϊλάνδη χωρίς τύχη μέχρι φέτος.

Ακολουθώντας μια πληροφορία οι Αρχές έφτασαν στο Σαν Ντιέγκο.

Εκεί ο 65χρονος συνελήφθη και κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία, προτού μεταφερθεί στη φυλακή της κομητείας Hillsborough στην Τάμπα της Φλόριντα.

Ζούσε σε ένα μικρό προάστιο του Σαν Ντιέγκο, το Κάμπο, με το ψευδώνυμο Wellman Simmonds.

Εμφανιζόταν τακτικά σε δημόσιες συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου ως πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου ύδρευσης, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Μάλιστα είχε προσφέρει εθελοντική εργασία, ήταν ιδιοκτήτης ενός ταϊλανδέζικου εστιατορίου και διαχειριζόταν ένα συγκρότημα κατοικιών στα χρόνια που διέφευγε.

Στο παρελθόν είχε μπει στη φυλακή για τον βιασμό γυναίκας ενώ βρισκόταν στη Γερμανία.

Το 1983, κατηγορήθηκε για ληστεία στο Τέξας, την πολιτεία καταγωγής του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.