ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ιράκ: Νεκροί τρεις μαχητές που συνδέονται με το PKK από τουρκικό βομβαρδισμό

Drone επιχείρησε στην περιοχή Χανασόρ

Ιράκ: Νεκροί τρεις μαχητές που συνδέονται με το PKK από τουρκικό βομβαρδισμό

Τρεις μαχητές Γιαζίντι που συνδέονται με το τουρκικό PKK σκοτώθηκαν και ένας ακόμη τραυματίστηκε σήμερα στο βόρειο Ιράκ σε βομβαρδισμό με drone που πραγματοποίησε ο τουρκικός στρατός, ανακοίνωσαν οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες του αυτόνομου Ιρακινού Κουρδιστάν.

«Ένα τουρκικό drone έβαλε στόχο σήμερα το απόγευμα μια θέση των “Μονάδων Αντίστασης του Σιντζάρ” στην τοποθεσία Χανασόρ», υπογράμμισαν σε ανακοίνωσή τους οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες, αναφερόμενες σε αυτό το κίνημα των Γιαζίντι – σύμμαχο των Τούρκων Κούρδων μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

«Στον βομβαρδισμό σκοτώθηκαν τρεις μαχητές σε αυτές τις θέσεις και ένας τραυματίστηκε», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο τουρκικός στρατός σπανίως σχολιάζει πλήγματα που πραγματοποιεί στο Ιράκ, αλλά διεξάγει τακτικά χερσαίες και αεροπορικές στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του PKK και θέσεών του στο βόρειο Ιράκ, στο αυτόνομο Κουρδιστάν ή στην ορεινή περιοχή Σιντζάρ.

Ο σημερινός βομβαρδισμός είναι ο πρώτος – που γίνεται γνωστός από επίσημη πηγή – στο Ιράκ, μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν στη Τουρκία προχθές Κυριακή. Ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών θα γίνει στις 28 Μαΐου και οι δύο υποψήφιοι είναι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Τα τελευταία 25 χρόνια, η Άγκυρα έχει εγκαθιδρύσει δεκάδες στρατιωτικές βάσεις στο Ιρακινό Κουρδιστάν. Για πολύ καιρό, η Βαγδάτη και η Αρμπίλ, η πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν, κατηγορούνται ότι κάνουν τα στραβά μάτια για να διατηρήσουν μια στρατηγική συμμαχία που τους ενώνει με την Τουρκία, απαραίτητο εμπορικό εταίρο. Ακόμα κι αν σε κάθε ξέσπασμα βίας, ανακοινώσεις καταδικάζουν ισχνά την παραβίαση της ιρακινής κυριαρχίας και τις επιπτώσεις στους αμάχους.

Κατηγορώντας το PKK, η Τουρκία απαγόρευσε τον Απρίλιο τις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Σουλεϊμανίγια, της δεύτερης πόλης του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Λίγες μέρες αργότερα, η Άγκυρα κατηγορήθηκε ότι εξαπέλυσε βομβαρδισμό κοντά σε αυτό το αεροδρόμιο, τη στιγμή που υπήρχαν εκεί Αμερικανοί στρατιώτες και ο αρχηγός του μεγάλου συριακού συνασπισμού Κούρδων και Αράβων μαχητών, των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στα τέλη Φεβρουαρίου, και μετά στις αρχές Μαρτίου, βομβαρδισμοί στο Σιντζάρ που αποδίδονται στην Τουρκία προκάλεσαν τον θάνατο επίσης μαχητών των Μονάδων Αντίστασης του Σιντζάρ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.