ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Ιράν: Έφτασαν τους 91 οι νεκροί από την επίθεση στην πόλη Κερμάν

Έχουν συλληφθεί 11 ύποπτοι για το τρομοκρατικό χτύπημα

Ιράν: Έφτασαν τους 91 οι νεκροί από την επίθεση στην πόλη Κερμάν

Τουλάχιστον 91 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση που σημειώθηκε την Τετάρτη στο Ιράν, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, αφού υπέκυψαν δύο ακόμη τραυματίες, μετέδωσε σήμερα το ιρανικό πρακτορείο Irna.

Η επίθεση σημειώθηκε στην πόλη Κερμάν, στο νοτιοανατολικό Ιράν, κατά τη διάρκεια τελετής στη μνήμη του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί, διοικητή της Δύναμης Κοντς του επίλεκτου σώματος των Φρουρών της Επανάστασης, σε αμερικανικό πλήγμα στο Ιράκ το 2020.

«Ο απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης ανέρχεται σε 91 νεκρούς, αφού δύο άνθρωποι -ανάμεσά τους ένα παιδί- που νοσηλεύονταν υπέκυψαν στα τραύματά τους», επεσήμανε υγειονομικός αξιωματούχος στο Irna.

Έχουν συλληφθεί 11 ύποπτοι για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Ιράν

Το ΙΚ (ISIS) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, εξηγώντας ότι δύο μέλη του «πυροδότησαν ζώνη με εκρηκτικά» εν μέσω «μεγάλης συγκέντρωσης αποστατών, κοντά στον τάφο του ηγέτη τους».

Το ιρανικό υπουργείο Ενημέρωσης ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι «ένας από τους τρομοκράτες βομβιστές αυτοκτονίας» ήταν «Τατζίκος», ενώ η ταυτότητα του δεύτερου δεν είναι ακόμη γνωστή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το υπουργείο ανέφερε εξάλλου ότι περισσότεροι από 11 ύποπτοι έχουν συλληφθεί σε έξι ιρανικές επαρχίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.