ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ισραήλ: «Η καταστροφή των τούνελ στη Γάζα θα οδηγήσει στην κατάρρευση των κτιρίων» λέει ο Θ.Λιόλιος

«Πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην εκκένωση του πληθυσμού»

Ισραήλ: «Η καταστροφή των τούνελ στη Γάζα θα οδηγήσει στην κατάρρευση των κτιρίων» λέει ο Θ.Λιόλιος

Ο καθηγητής πυρηνικής φυσικής και οπλικών επιστημών, Θεόδωρος Λιόλιος, παραχώρησε σήμερα (13/10) τηλεοπτική συνέντευξη και είπε ότι «τα τούνελ της Χαμάς στη Γάζα βρίσκονται από 50 έως 70 μέτρα κάτω από την πόλη κι εάν καταστραφούν, τότε το αποτέλεσμα θα είναι η κατάρρευση των κτιρίων».

«Η Γάζα είναι ένας τεράστιος λαβύρινθος. Τα τούνελ της Γάζας έχουν δεκάδες μέτρα βάθος, είναι γεμάτα πυρομαχικά και η καταστροφή τους θα οδηγήσει σε κατάρρευση των κτιρίων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, αυτός είναι και ο λόγος που ζητήθηκε η εκκένωση των αμάχων από το βόρειο τμήμα της Γάζας.

«Γι’ αυτό εκκενώνεται η περιοχή. Τώρα που αρχίζει η καταστροφή των τούνελ, θα δούμε κτίρια να καταρρέουν, γιατί οι λαβύρινθοι τα στηρίζουν. Τα τούνελ θα προκαλέσουν κατάρρευση των κτιρίων και θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην εκκένωση του πληθυσμού», δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ έθεσε «τελεσίγραφο» στους αμάχους να εγκαταλείψουν τη βόρεια Γάζα προς το νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι κάτοικοι της Βόρειας Γάζας και της πόλης της Γάζας, δηλαδή 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι πρέπει να εκκενώσουν προς το νότο. Από τον νότο ο μοναδικός τρόπος διαφυγής εκτός Παλαιστίνης είναι το πέρασμα της Ράφα, ωστόσο, το συνοριακό σημείο διέλευσης της Ράφα προς την Αίγυπτο, η μοναδική διέξοδος από τη Λωρίδα της Γάζας που δεν τελεί υπό τον έλεγχο του Ισραήλ έχει κλείσει μετά τα ισραηλινά χτυπήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.