ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

“Joint Sword-2024A”: Η Κίνα έχει περικυκλώσει την Ταϊβάν με αφορμή την πραγματοποίηση αεροναυτικής άσκησης

Σε συναγερμό οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊβάν

“Joint Sword-2024A”: Η Κίνα έχει περικυκλώσει την Ταϊβάν με αφορμή την πραγματοποίηση αεροναυτικής άσκησης

Η Ταϊβάν έχει κινητοποιήσει τις εναέριες, ναυτικές και χερσαίες στρατιωτικές δυνάμεις της καθώς οι στρατιωτικές ασκήσεις της Κίνας με την επωνυμία ‘Joint Sword-2024A’ που πραγματοποιούνται γύρω από το νησί εισέρχονται στη δεύτερη ημέρα τους.

Στις 23 Μαΐου, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ταϊβάν (MND) δήλωσε ότι μόνο ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV) του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) εμφανίστηκε στη ζώνη αναγνώρισης αεράμυνας της Ταϊβάν (ADIZ), με το αεροσκάφος να πετούσε πάνω από το κανάλι Bashi μεταξύ 0727 και 1029 ώρα τοπική ώρα. Το UAV πλησίασε σε απόσταση 45 μιλίων από το ακρωτήριο Eluanbi στη νότια ακτή της Ταϊβάν προτού επιχειρήσει πάνω από τη Θάλασσα των Φιλιππίνων.

Ένα μεταγενέστερο δελτίο του MND το βράδυ της 23ης Μαΐου αποκάλυψε ότι ο PLA είχε αρχίσει να επιχειρεί πολλά μαχητικά αεροσκάφη γύρω από την Ταϊβάν. Σύμφωνα με το MND, 49 αεροσκάφη PLA όλων των τύπων, συμπεριλαμβανομένου του μαχητικού πολλαπλών ρόλων Sukhoi Su-30, του μαχητικού πολλαπλών ρόλων Shenyang J-16 και του αεροσκάφους έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου Shaanxi KJ-500 (AEW&C), εντοπίστηκαν από τα ραντάρ και αεροσκάφη της Ταϊβάν. από τις 07:20 τοπική ώρα.

«Από αυτό, 35 αεροσκάφη διέσχισαν τη μέση γραμμή του στενού της Ταϊβάν και εισήλθαν στο βόρειο, κεντρικό και νοτιοδυτικό τμήμα του ADIZ της Ταϊβάν ενώ εκτελούσαν το «Joint Sword-2024A», ανέφερε το MND.

Στο μεταξύ η Κίνα με διάφορα βίντεο εμφανίζει από τώρα πως πρόκειται να πραγματοποιήσει την εισβολή της στην Ταιβάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.