ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κίεβο και Άγκυρα «έδωσαν τα χέρια» για τη δημιουργία κέντρου επισκευής και συντήρησης UAV στην Ουκρανία

Η δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου «θα συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της Ουκρανίας»

Κίεβο και Άγκυρα «έδωσαν τα χέρια» για τη δημιουργία κέντρου επισκευής και συντήρησης UAV στην Ουκρανία

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, ανακοίνωσε σήμερα τη σύναψη συμφωνίας με την τουρκική εταιρία Baykar Makina για τη δημιουργία κέντρου επισκευής και συντήρησης μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) στην Ουκρανία.

Το Κίεβο επιδιώκει να δώσει ώθηση στην εγχώρια παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών προκειμένου να δημιουργήσει «έναν Στρατό από UAV», ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο κατά των ρωσικών δυνάμεων που εισέβαλαν στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Η δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου «θα συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της Ουκρανίας και θα βοηθήσει να έρθει πιο σύντομα η νίκη μας», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Περισσότεροι από 10.000 χειριστές UAV έχουν ήδη ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους και άλλοι 10.000 εκπαιδεύονται στην παρούσα φάση, δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Μιχαϊλο Φεντόροφ.

Τόσο οι ουκρανικές όσο και οι ρωσικές δυνάμεις έχουν χρησιμοποιήσει ευρεία γκάμα μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) στη διάρκεια αυτού του πολέμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πρόσφατα, επικαλούμενα τον υπουργό Στρατηγικών Βιομηχανιών Ολεξάντρ Καμίσιν, ότι η τουρκική εταιρία Baykar Makina έχει ξεκινήσει την ανέγερση εργοστασίου στην Ουκρανία για την κατασκευή μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.