ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κίνα: Άνδρας «έφαγε» πρόστιμο 478 δολαρίων επειδή έγειρε προς τα πίσω την πλάτη του καθίσματός του στο τρένο

Πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό ωστόσο η συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα συνεχίζει να διχάζει

Κίνα: Άνδρας «έφαγε» πρόστιμο 478 δολαρίων επειδή έγειρε προς τα πίσω την πλάτη του καθίσματός του στο τρένο

Ένας επιβάτης που ταξίδευε με τρένο στην Κίνα τιμωρήθηκε με πρόστιμο επειδή έγειρε προς τα πίσω την πλάτη του καθίσματός του.

Τι συνέβη όμως ακριβώς;

Όπως αναφέρει το CNN, ένας φοιτητής ονόματι Γουάνγκ, ο οποίος ταξίδευε με το τρένο, είχε τοποθετήσει τον καινούριο του υπολογιστή πάνω στο πτυσσόμενο τραπεζάκι. Κάποια στιγμή κατα τη διάρκεια του ταξιδιού, ο άνδρας που καθόταν μπροστά του, ονόματι Λιού, έγειρε το κάθισμά του προς τα πίσω και έσπασε την οθόνη του υπολογιστή.

Αφού επιδιόρθωσε τον υπολογιστή του, ο Γουάνγκ μήνυσε τον Λιού και του ζήτησε αποζημίωση ύψους 685 δολαρίων για την κάλυψη των εξόδων επισκευής.

Το λαϊκό δικαστήριο της κομητείας Xiangyin στη Χουνάν έκρινε ότι και οι δυο άνδρες ήταν εν μέρει υπεύθυνοι για ό,τι συνέβη, με τον Λιού να φταίει κατά 70% επειδή «ξάπλωσε» το κάθισμά του και τον Γουάνγκ να ευθύνεται κατά 30% επειδή θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός. Έτσι, ο Λιού υποχρεώθηκε να καταβάλει 478,15 δολάρια– το 70% του συνολικού ποσού που είχε ζητήσει αρχικά ο Γουάνγκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην απόφασή του, το δικαστήριο επεσήμανε ότι στο τρένο είχαν αναρτηθεί αφίσεις που υπενθύμιζαν στους ανθρώπους να ρωτούν τον συνεπιβάτη τους πριν «ξαπλώσουν» τη θέση τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.