ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Η Κίνα «έσβησε» το Ισραήλ από τους χάρτες της Μέσης Ανατολής!

Στους χάρτες εμφανίζονται κανονικά τα σύνορα του εβραϊκού κράτους, ωστόσο δεν υπάρχει κάποιο όνομα

Η Κίνα «έσβησε» το Ισραήλ από τους χάρτες της Μέσης Ανατολής!

Ερωτήματα έχει προκαλέσει η στάση μεγάλων εταιρειών της Κίνας, γιατί δεν εμφανίζουν το όνομα του Ισραήλ στους χάρτες της Μέσης Ανατολής, αλλά δείχνουν ανώνυμα τα σύνορα του.

Με βάση την Daily Mail, στους χάρτες εμφανίζονται κανονικά τα σύνορα του εβραϊκού κράτους, ωστόσο δεν υπάρχει κάποιο όνομα, κάτι που εντόπισαν πολλοί χρήστες του διαδικτύου και ανέφεραν με αναρτήσεις στην πλατφόρμα Χ.

Ο Jonathan Cheng, επικεφαλής του γραφείου της Wall Street Journal για την Κίνα, έγραψε σε ανάρτηση: «Οι Κινέζοι χρήστες του διαδικτύου εξέφρασαν αμηχανία που το όνομα “Ισραήλ” δεν εμφανίζεται στους ψηφιακούς χάρτες από το Baidu και την Alibaba, μια ασάφεια που ταιριάζει με την ασαφή διπλωματία του Πεκίνου και έρχεται σε αντίθεση με τη γενική του προσοχή στους χάρτες».

«Εάν η Κίνα ένιωθε ότι ήταν επικίνδυνο και προβληματικό να επιτρέψει την άνθηση των αντισημιτικών σχολίων, οι λογοκριτές θα το σταματούσαν. Σαφώς, η κυβέρνηση μεταφέρει το μήνυμα ότι είναι ανεκτή», δήλωσε η Carice Witte, η εκτελεστική διευθύντρια του SIGNAL Group, μιας ισραηλινής δεξαμενής σκέψης που εστιάζει στην Κίνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.