Γαλλία και Καναδάς ζήτησαν να φύγουν άμεσα οι υπήκοοί τους από την Λευκορωσία – Προς επέκταση της σύγκρουσης;

Εντατική η εκπαίδευση των Ουκρανών στα νέα άρματα μάχης

Γαλλία και Καναδάς ζήτησαν να φύγουν άμεσα οι υπήκοοί τους από την Λευκορωσία – Προς επέκταση της σύγκρουσης;

Γαλλία και Καναδάς εξέδωσαν ταξιδιωτικές οδηγίες ειδοποιώντας του υπηκόους τους να εγκαταλείψουν άμεσα τη Λευκορωσία.

Η Γαλλία εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία  τη Δευτέρα  μέσω της οποίας ειδοποιεί  τους Γάλλους υπηκόους να εγκαταλείψουν  άμεσα τη Λευκορωσία και  χωρίς καθυστέρηση λόγω της μεγάλης επίθεσης που έχει εξαπολύσει  η Ρωσία (σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα αναφέρει το ΝΑΤΟ)  κατά ουκρανικών θέσεων.

«Οι Γάλλοι στη Λευκορωσία καλούνται να εγκαταλείψουν τη χώρα χωρίς καθυστέρηση οδικώς, μέσω των συνοριακών σημείων διέλευσης με τη Λιθουανία, την Πολωνία ή τη Λετονία», διευκρινίζει το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών  στον ιστότοπό του.

Παρόμοια οδηγία εξέδωσε και ο Καναδάς ο οποίος προειδοποίησε τους υπηκόους του να αποφεύγουν τα ταξίδια στην χώρα.

«Αποφύγετε όλα τα ταξίδια στη Λευκορωσία λόγω του κινδύνου αυθαίρετης επιβολής των τοπικών νόμων και της ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Η ικανότητα της Πρεσβείας του Καναδά στην Πολωνία να παρέχει προξενικές υπηρεσίες στη Λευκορωσία είναι εξαιρετικά περιορισμένη. Εάν βρίσκεστε στη Λευκορωσία, θα πρέπει να φύγετε αμέσως», ανέφερε η Καναδική κυβέρνηση.

Από την πλευρά τους, οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν σήμερα νωρίτερα επίσης από τους υπηκόους τους να εγκαταλείψουν αμέσως τη Ρωσία με το αιτιολογικό  του πολέμου στην Ουκρανία και «του κινδύνου αυθαίρετης σύλληψης ή παρενόχλησης από την Αστυνομία».

«Οι Αμερικανοί πολίτες που διαμένουν ή ταξιδεύουν στη Ρωσία θα πρέπει να φύγουν αμέσως», δήλωσε η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα.

Η αμερικανική πρεσβεία προειδοποίησε τους Αμερικανούς υπηκόους για τους κινδύνους αδικαιολόγητων κρατήσεων και ζήτησε επίσης να μην ταξιδέψουν στη Ρωσία.

 «Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν Αμερικανούς πολίτες με ψευδείς κατηγορίες, στόχευσαν Αμερικανούς πολίτες στη Ρωσία για κράτηση και παρενόχληση, τους αρνήθηκαν δίκαιη και διαφανή μεταχείριση και τους καταδίκασαν σε μυστικές δίκες ή χωρίς να προσκομίσουν αξιόπιστα στοιχεία», σύμφωνα με την πρεσβεία.

Όλα αυτά ενώ ο γ.γ. του ΝΑΤΟ έδωσε το «σύνθημα» την έναρξη του 2ου χρόνου του πολέμου στην Ουκρανία.

«Η πραγματικότητα είναι ότι βλέπουμε ήδη την έναρξη μιας νέας ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία» δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της αυριανής συνάντησης των υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες.

Υπογράμμισε επίσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν «δεν προετοιμάζεται για ειρήνη», όπως πιθανός ετοιμάζεται το…  ΝΑΤΟ αντίθετα ξεκινά νέες επιθέσεις.

Όπως επισήμανε ο Στόλτενμπεργκ, «το ΝΑΤΟ θα σταθεί δίπλα στην Ουκρανία για όσο χρόνο χρειαστεί» και πρόσθεσε πως οι σύμμαχοι βρίσκονται σε «έναν αγώνα επιμελητείας και εφοδιασμού» με τη Ρωσία.

«Βασικές δυνατότητες όπως πυρομαχικά και ανταλλακτικά πρέπει να φτάσουν στην Ουκρανία προτού η Ρωσία μπορέσει να πάρει την πρωτοβουλία στο πεδίο της μάχης. Η ταχύτητα θα σώσει ζωές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Έτσι οι δυτικές χώρες  έχουν ξεκινήσει τον εξοπλισμό  της Ουκρανίας με νέα όπλα. Σε Πολωνία και ΗΠΑ και Βρετανία έχει ξεκινήσει η εκπαίδευση των Ουκρανών αρματιστών  στα νέα δυτικά άρματα μάχης που παραχωρούνται στο Κίεβο, ενώ σύμφωνα με το Spiegel η Γερμανία πρόκειται να ξεκινήσει την εκπαίδευση των Ουκρανών την επόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα η κυβέρνηση της Σλοβακίας διαβουλεύεται με το νομικό της τμήμα, προκειμένου να εξακριβωθεί η διαδικασία της παράδοσης 11 μαχητικών MiG-29 στην Ουκρανία.

Η Ρωσία από την πλευρά της επιταχύνει την παραγωγή αρμάτων

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.