ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κούβα: Τους 43 έφτασαν οι νεκροί από την έκρηξη στο ξενοδοχείο Saratoga

Άλλοι 54 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 17 συνεχίζουν να νοσηλεύονται

Κούβα: Τους 43 έφτασαν οι νεκροί από την έκρηξη στο ξενοδοχείο Saratoga

Μετά την ανάσυρση ακόμη ενός πτώματος από τα συντρίμμια, που πλέον βρίσκεται στη διαδικασία αναγνώρισης, ανέβηκε το βράδυ της Τρίτης, στους 43 νεκρούς, ο ακόμη προσωρινός απολογισμός των θυμάτων της έκρηξης στο ξενοδοχείο Saratoga, στο κέντρο της Αβάνας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Κούβας, άλλοι 54 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 17 συνεχίζουν να νοσηλεύονται.

Νωρίτερα χθες, ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια τα πτώματα δύο περιοίκων, 77χρονης και 55χρονου.

Το Saratoga, νεοκλασικό κτίριο στην παλιά πόλη, παρέμενε κλειστό δύο χρόνια λόγω της πανδημίας και ανακαινιζόταν ενόψει της επαναλειτουργίας του, που θα γινόταν χθες Τρίτη, όταν έγινε η καταστροφή. Οι τέσσερις πρώτοι όροφοι διαλύθηκαν όταν έγινε η έκρηξη, κατά τις αρχές εξαιτίας διαρροής την ώρα που το ξενοδοχείο ανεφοδιαζόταν από βυτιοφόρο με υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Από τους 51 εργαζόμενους που βρίσκονταν εκεί τη στιγμή της τραγωδίας, 23 σκοτώθηκαν, τρεις νοσηλεύονται και 22 έλαβαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία, απαρίθμησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες ο Ρομπέρτο Ενρίκε Καλσαδίγια, αντιπρόσωπος της τουριστικής εταιρείας Gaviota, η οποία ανήκει στον κουβανικό στρατό.

Τρεις εργαζόμενοι εξακολουθούν να αγνοούνται, «δύο σερβιτόρες κι ένας μάγειρας», διευκρίνισε ο κ. Καλσαδίγια.

Κατά τις αρχικές εκτιμήσεις, η δομή του ξενοδοχείου επλήγη «κατά το 80%» από την έκρηξη, σύμφωνα με τον ίδιο.

Το Saratoga ήταν γνωστό εντός και εκτός Κούβας, ιδίως επειδή φιλοξένησε τα προηγούμενα χρόνια διάφορες διασημότητες, από τον Μικ Τζάγκερ ως τη Μπιγιονσέ και τη Μαντόνα.

Το κτίριο ανεγέρθηκε το 1880 για να στεγάσει εμπορικά καταστήματα. Μετατράπηκε σε ξενοδοχείο το 1993. Ανακαινίστηκε, έγινε πέντε αστέρων, το 2005.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο τουρισμός, η κυριότερη οικονομική δραστηριότητα στην Κούβα μετά τις ιατρικές υπηρεσίες, δυσκολεύεται να ξεπεράσει το χτύπημα της πανδημίας του νέου κορονοϊού τα τελευταία δύο χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.