Οι ιρανικοί πύραυλοι φτάνουν μέχρι την Ιταλία. Απλά το αναφέρουμε...

Βήμα πίσω από Ν.Τραμπ: «Το Ιράν διαπραγματεύεται σοβαρά – Ελπίζω η συμφωνία να είναι αποδεκτή»

«Έχουμε πολύ μεγάλα, ισχυρά πλοία που κατευθύνονται προς τα εκεί», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος

Βήμα πίσω από Ν.Τραμπ: «Το Ιράν διαπραγματεύεται σοβαρά – Ελπίζω η συμφωνία να είναι αποδεκτή»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σε δηλώσεις του αργά το Σάββατο (31/1) κατά τη διάρκεια πτήσης προς τη Φλόριντα, τόνισε ότι το Ιράν διαπραγματεύεται σοβαρά και ότι ελπίζει να επιτευχθεί μια συμφωνία που θα είναι αποδεκτή σε μια δήλωση που δίνει χώρο σε διπλωματικές συνομιλίες.

Απαντώντας, συγκεριμένα, σε ερώτημα δημοσιογράφου αν έχει πάρει την τελική του απόφαση για το Ιράν, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι δεν μπορεί να δώσει μια τέτοια απάντηση.

Αλλά παράλληλα, δεν βγάζει από το τραπέζι την πολεμική σύγκρουση, αν και σε σχέση με προηγούμενες δηλώσεις του, τις μετριάζει: «Έχουμε πολύ μεγάλα, ισχυρά πλοία που κατευθύνονται προς τα εκεί. Ελπίζω να διαπραγματευτούν κάτι που θα είναι αποδεκτό».

Σε άλλο ερώτημα, για τη δήλωση του υπουργού Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας ότι αν οι ΗΠΑ αποσύρουν την επίθεση, αυτό θα ενθαρρύνει την Τεχεράνη, ο Τραμπ απάντησε:

«Κάποιοι το πιστεύουν αυτό και άλλοι όχι. Αν μπορείτε να καταλήξετε σε μια ικανοποιητική συμφωνία χωρίς πυρηνικά όπλα, τότε πρέπει να το κάνετε. Δεν ξέρω αν θα το κάνουν, αλλά μας μιλάνε, μας μιλάνε σοβαρά».

Οι δηλώσεις έρχονται μετά και από την αποκάλυψη ότι η Κίνα στοχοποίησε τις αμερικανικές βάσεις στην Μέση Ανατολή με τα δεδομένα να παρέχονται στις πυραυλικές δυνάμεις του Ιράν.

Παράλληλα όμως και η Τεχεράνη έδειξε να δείχνει διάθεση αποκλιμάκωσης καθώς  ανέβαλε για το τέλος Φεβρουαρίου τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη Ρωσία και την Κίνα.

Εκτός αν ο επιπλέον χρόνος των συζητήσεων είναι ζήτημα απλά συγκέντρωσης μεγαλύτερων δυνάμεων από τις δύο πλευρές ή απλά η ηρεμία πριν την καταιγίδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.