ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ναυτιλιακοί κολοσσοί εγκαταλείπουν το Σουέζ και την Ερυθρά Θάλασσα λόγω των επιθέσεων των Χούθι

Οι αντάρτες από την Υεμένη έχουν προειδοποιήσει ότι θα τα κτυπούν, λόγω του πολέμου στη Γάζα

Ναυτιλιακοί κολοσσοί εγκαταλείπουν το Σουέζ και την Ερυθρά Θάλασσα λόγω των επιθέσεων των Χούθι

Η Mediterranean Shipping Company (MSC), ο μεγαλύτερος ναυτιλιακός όμιλος στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι τα πλοία της δεν θα περνάνε από την Ερυθρά Θάλασσα, λόγω των επιθέσεων των Χούθι. 

Ο γαλλικός ναυτιλιακός όμιλος CMA CGM ανακοίνωσε επίσης ότι αναστέλλει όλες τις αποστολές εμπορευματοκιβωτίων μέσω της Ερυθράς Θάλασσας, μετά τις πρόσφατες επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στην περιοχή. Οι Hapag-Lloyd και A.P. Moller-Maersk είχαν ανακοινώσει την Παρασκευή ότι αναστέλλουν τις διελεύσεις πλοίων τους στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Η κατάσταση επιδεινώνεται περαιτέρω και οι ανησυχίες για την ασφάλεια αυξάνονται», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο όμιλος που εδρεύει στη Μασσαλία.

«Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να δώσουμε εντολή σε όλα τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων CMA CGM στην περιοχή που πρόκειται να περάσουν από την Ερυθρά Θάλασσα να φτάσουν σε ασφαλείς περιοχές και να σταματήσουν το ταξίδι τους σε ασφαλή ύδατα με άμεση ισχύ μέχρι νεωτέρας».

Χθες, Παρασκευή, η γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Hapag-Lloyd ανακοίνωσε ότι ανέστειλε τις διελεύσεις όλων των πλοίων της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στην Ερυθρά Θάλασσα τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα, μετά την επίθεση σε ένα από τα πλοία της εταιρείας από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

«Η Hapag-Lloyd διακόπτει όλη την κυκλοφορία των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στην Ερυθρά Θάλασσα μέχρι τη Δευτέρα. Έπειτα θα λάβουμε αποφάσεις για τη μετέπειτα περίοδο», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Νωρίτερα και ο ναυτιλιακός όμιλος A.P. Moller-Maersk ανακοίνωσε ότι αναστέλλει μέχρι νεωτέρας όλες τις μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων μέσω της Ερυθράς Θάλασσας.

Η απόφαση έρχεται μετά τις επιθέσεις των ανταρτών Χούτι που υποστηρίζονται από το Ιράν στην Υεμένη.

Οι Χούθι έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους στη Χαμάς μετά την έναρξη στρατιωτικής εκστρατείας του Ισραήλ στη Γάζα μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου που σκότωσαν 1.200 ανθρώπους και είδαν άλλους 240 να κρατούνται όμηροι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τότε, το Ισραήλ έχει σκοτώσει περισσότερους από 18.000 Παλαιστίνιους στη Γάζα, λένε αξιωματούχοι υγείας της Χαμάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.