ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Φόρος υγείας» σε αλάτι, ζάχαρη, αλκοόλ, καπνά! Για τα εμβόλια θα πληρώσει κανείς;

Νέα θεωρία για το υποβρύχιο «Τitan» – «Ίσως βγήκε στην επιφάνεια»

«Υπάρχουν δύο λόγοι που ελπίζω» δηλώνει ειδικός σε θέματα έρευνας και διάσωσης υποβρυχίων στην Αυστραλία

Νέα θεωρία για το υποβρύχιο «Τitan» – «Ίσως βγήκε στην επιφάνεια»

Σήμερα το πρωί δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες πληροφορίες για ήχους που προέρχονται από την περιοχή των ερευνών για τον εντοπισμό του υποβρύχιού «Titan», αλλά από εκείνη την ώρα δεν έχουμε νεότερη ενημέρωση από την πλευρά του αμερικανικού Ναυτικού.

Όμως, αυτό που επισημαίνει ειδικός είναι πως οι υποθαλάσσιοι ήχοι που «πιάστηκαν» δεν σημαίνει πως προέρχονται από τα βάθη του ωκεανού, δηλαδή από τον πυθμένα, όπου κοίτεται το ναυάγιο του Τιτανικού, αλλά μπορεί το βαθυσκάφος να έχει βγει στην επιφάνεια.

Οι πιθανότητες επιβίωσης των 5 επιβαινόντων είναι σαφώς μεγαλύτερες, όμως, το δύσκολο κομμάτι είναι ο εντοπισμός τους.

Ο ειδικός σε θέματα έρευνας και διάσωσης υποβρυχίων στην Αυστραλία, ο Frank Owen, δήλωσε στο BBC ότι οι ελπίδες του αυξάνονται μετά τις πληροφορίες πως οι ήχοι ανιχνεύθηκαν από πλωτούς ανιχνευτές ήχου.

«Υπάρχουν δύο λόγοι που ελπίζω», εξηγεί. «Πρώτον, στο βαθυσκάφος επιβαίνει ένας έμπειρος δύτης του γαλλικού ναυτικού. Θα γνώριζε το πρωτόκολλο για την προσπάθεια ειδοποίησης των δυνάμεων έρευνας. Δηλαδή, χτυπάς για τρία λεπτά όσο πιο δυνατά μπορείς κάθε που το ρολόι δείχνει ακριβώς και μισή».

Αναφέρει πως το ηχητικό σήμα που ελήφθη από μια σημαδούρα κοντά στην επιφάνεια μπορεί να δείχνει πως το βαθυσκάφος θα μπορούσε να βρίσκεται κοντά ή στην επιφάνεια.

Εξηγεί λέγοντας, «κάτω από τα 180 μέτρα περίπου, η θερμοκρασία του νερού πέφτει πολύ γρήγορα, αυτό δημιουργεί ένα στρώμα από το οποίο ανακλάται το σήμα του σόναρ. Αλλά αν βρίσκεται στο ίδιο βάθος, τείνει να πηγαίνει ευθεία».

Τονίζει όμως, πώς ακόμη και αν ο Τιτάνας βρίσκεται στην επιφάνεια, θα είναι δύσκολο να εντοπιστεί, καθώς ένα πολύ μικρό μέρος του λευκού σκάφους θα φαίνεται στην επιφάνεια.

Όμως, μελετώντας τις σημαδούρες ανίχνευσης ήχου για τον τριγωνισμό του σήματος θα μπορούσε να περιορίσει τη θέση των ερευνών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.