ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέες διακοπές ρεύματος στην Ουκρανία μετά τις ρωσικές επιθέσεις – Προσπάθειες αποκατάστασης του δικτύου

Η Ρωσία έχει αυξήσει τις επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές τις τελευταίες εβδομάδες

Νέες διακοπές ρεύματος στην Ουκρανία μετά τις ρωσικές επιθέσεις – Προσπάθειες αποκατάστασης του δικτύου

Η Ουκρανία προχώρησε σήμερα σε νέες διακοπές ηλεκτροδότησης έκτακτης ανάγκης καθώς προσπαθεί να αποκαταστήσει τις ζημιές που υπέστησαν οι ενεργειακές της υποδομές από ρωσικά πυραυλικά χτυπήματα, τα οποία σύμφωνα με τον διαχειριστή του εθνικού δικτύου προκάλεσαν σημαντικές ελλείψεις στην παροχή ενέργειας.

Η Ρωσία σφυροκόπησε ενεργειακές υποδομές σε όλη την Ουκρανία στο τελευταίο μεγάλο κύμα επιθέσεων τη Δευτέρα σε μια περίοδο του έτους κατά την οποία η κατανάλωση ενέργειας συνήθως αυξάνεται καθώς ενσκήπτει ο χειμώνας.

«Έως τις 11.00 π.μ. στις 8 Δεκεμβρίου, λόγω των ζημιών που προκάλεσαν πυραυλικά χτυπήματα σε εργοστάσια ενέργειας και το δίκτυο υψηλής τάσης, το σύστημα έχει σημαντική έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας», ανέφερε η εταιρία διαχείρισης του δικτύου Ukrenergo.

Η εταιρία ανέφερε ότι η κατάσταση περιπλέκεται από τις καιρικές συνθήκες, με τις δυτικές περιοχές να αντιμετωπίζουν παγετό, βροχή, χιόνι και ισχυρούς ανέμους που έχουν ως αποτέλεσμα να πιάνουν πάγο τα καλώδια, αλλά η δυσκολότερη κατάσταση είναι στις ανατολικές περιοχές όπου οι συγκρούσεις είναι σφοδρότερες.

«Σε όλες τις περιοχές, υπάρχει έλλειψη ενέργειας –έως το ένα τρίτο αυτής που απαιτείται», δήλωσε ο Ολεξάντρ Σταρούχ, κυβερνήτης στην περιοχή της Ζαπορίζια στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι επιθέσεις της Δευτέρας ξεκίνησαν ενώ επρόκειτο να τελειώσουν οι έκτακτες διακοπές ρεύματος καθώς είχαν αποκατασταθεί οι προηγούμενες ζημιές. Η DTEK, η μεγαλύτερη στην Ουκρανία ιδιωτική εταιρία παραγωγής ενέργειας, δήλωσε ότι τώρα γίνονται έκτακτες διακοπές ρεύματος στο Κίεβο και την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας, στη νότια περιοχή της Οδησσού και στην πόλη Ντνιπρό στην κεντρική Ουκρανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.