ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νίγηρας: Νέα επίθεση αποδιδόμενη σε τζιχαντιστές – Νεκροί 29 στρατιωτικοί

Η επίθεση έγινε κοντά στα σύνορα με το Μάλι

Νίγηρας: Νέα επίθεση αποδιδόμενη σε τζιχαντιστές – Νεκροί 29 στρατιωτικοί

Νέα επίθεση στον δυτικό Νίγηρα εξαπέλυσαν οι τζιχαντιστές με αποτέλεσμα να σκοτωθούν είκοσι εννιά στρατιωτικοί, ανακοίνωσε τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη το υπουργείο Άμυνας.

«Απόσπασμα των δυνάμεων ασφαλείας έγινε στόχος περίπλοκης επίθεσης βορειοδυτικά της Ταμπατόλ, με τη χρήση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και οχημάτων-καμικάζι, από περίπου εκατό τρομοκράτες», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου που αναγνώστηκε στην κρατική τηλεόραση.

«Ο προσωρινός απολογισμός αυτής της επίθεσης είναι ο ακόλουθος: στις φίλιες τάξεις, 29 στρατιώτες έπεσαν ήρωες, δύο τραυματίστηκαν σοβαρά», συνεχίζει το κείμενο, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι «δεκάδες» τρομοκράτες επίσης σκοτώθηκαν.

Η επίθεση έγινε κοντά στα σύνορα με το Μάλι, κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων με σκοπό να «εξουδετερωθεί η απειλή που εγείρει το Ισλαμικό Κράτος στη Μεγάλη Σαχάρα (ΙΚΜΣ)», το οποίο λυμαίνεται την περιοχή.

Ο απολογισμός αυτός είναι ο βαρύτερος που ανακοινώνεται αφότου κατέλαβαν την εξουσία οι στρατιωτικοί, οι οποίοι δικαιολόγησαν το πραξικόπημα στο οποίο προχώρησαν την 26η Ιουλίου επικαλούμενοι κυρίως την επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας.

Την περασμένη Πέμπτη σκοτώθηκαν σε επίθεση επτά στρατιωτικοί, επίσης στο δυτικό τμήμα της χώρας, ενώ άλλοι πέντε έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο στο πλαίσιο της αντίδρασης.

Στα μέσα Αυγούστου, τουλάχιστον 17 νιγήριοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και άλλοι 20 τραυματίστηκαν σε επίθεση αποδιδόμενη σε τζιχαντιστές στην περιοχή των συνόρων του Νίγηρα και της Μπουρκίνα Φάσο.

Τη λεγόμενη περιοχή των «τριεθνών συνόρων» του Νίγηρα, της Μπουρκίνα Φάσο και του Μάλι λυμαίνονται τζιχαντιστές του Σαχέλ που πρόσκεινται είτε στην Αλ Κάιντα, ή στο Ισλαμικό Κράτος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υποκλαπείσες «επικοινωνίες τρομοκρατών», οι οποίοι «υποχρεώθηκαν να υποχωρήσουν», επέτρεψαν να εξαχθεί το συμπέρασμα πως «οι εγκληματίες αυτοί επωφελούνται από εμπειρογνωμοσύνη από το εξωτερικό», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από το υπουργείο Άμυνας του Νίγηρα, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.