ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η πλειοψηφία του ουγγρικού Κοινοβουλίου προβληματίζεται από το αίτημα Σουηδίας-Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Η απόφαση για την επικύρωση ορίστηκε το νωρίτερο για τις 20 Μαρτίου

Η πλειοψηφία του ουγγρικού Κοινοβουλίου προβληματίζεται από το αίτημα Σουηδίας-Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Το κυβερνών κόμμα του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ ‘Ορμπαν δεν ξεκαθαρίζει αν θα στηρίξει την επικύρωση της ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Το ουγγρικό κοινοβούλιο άρχισε σήμερα τη συζήτηση για την ένταξη στο ΝΑΤΟ της Φινλανδίας και της Σουηδίας, αλλά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας μοιάζει πλέον αβέβαιο λόγω των ανησυχιών του κυβερνώντος κόμματος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του κοινοβουλίου, η απόφαση για την επικύρωση που αρχικά προβλεπόταν μεταξύ της 6ης και της 9ης Μαρτίου ορίστηκε το νωρίτερο στις 20 Μαρτίου.

Έως τότε, μια αντιπροσωπεία βουλευτών αναμένεται στις βόρειες χώρες.

Για “να εξαλείψουμε τις ανησυχίες τους”, δήλωσε στην αρχή της εβδομάδας ο υπουργός Εξωτερικών Πίτερ Σιγιάρτο, στο τέλος μιας συνάντησης με τον επικεφαλής της σουηδικής διπλωματίας Τομπίας Μπίλστρομ.

Παρότι ο Βίκτορ ‘Ορμπαν συνεχίζει να δηλώνει επίσημα ότι τάσσεται υπέρ μιας διεύρυνσης της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, “βουλευτές δεν είναι πολύ ενθουσιασμένοι”, σύμφωνα με τον εθνικιστή πρωθυπουργό.

Με τον σύμμαχό του, το χριστιανοδημοκρατικό KDNP, το κόμμα του, το Fidesz, έχει μια πλειοψηφία δύο τρίτων στο κοινοβούλιο και αμφιβολίες άρχισαν να διαφαίνονται την περασμένη εβδομάδα.

Η Ουγγαρία είναι το μόνο μέλος του ΝΑΤΟ μαζί με την Τουρκία που δεν έχουν επικυρώσει ακόμη την ένταξη των δύο χωρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.