ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα προειδοποίησαν ότι το κεντρικό νοσοκομείο της Γάζας θα έχει ηλεκτρικό ρεύμα για 24 ώρες το πολύ

Προειδοποίησαν ότι οι ασθενείς που βρίσκονται σε εντατική θεραπεία και όσοι βρίσκονται σε μηχανήματα αναπνευστικής υποστήριξης διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο

Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα προειδοποίησαν ότι το κεντρικό νοσοκομείο της Γάζας θα έχει ηλεκτρικό ρεύμα για 24 ώρες το πολύ

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα προειδοποίησαν χθες Πέμπτη ότι η κύρια ιατρική εγκατάσταση της Γάζας, το Νοσοκομείο Al-Shifa, έχει καύσιμο για να λειτουργήσει τις γεννήτριές του για ακόμα 24 ώρες.

«Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα πολλοί ασθενείς θα πεθάνουν», δήλωσε η Γκιγιεμέτ Τόμας, ιατρικός συντονιστής των ΓΧΣ για την Παλαιστίνη, με έδρα την Ιερουσαλήμ.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου ως αποτέλεσμα των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς.

«Πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο να πεθάνουν τις επόμενες ώρες, επειδή είναι αδύνατο να λάβουν ιατρική βοήθεια», είπε ο Τόμας και προειδοποίησε ότι οι ασθενείς που βρίσκονται σε εντατική θεραπεία, οι νεογνολογικοί και όσοι βρίσκονται σε μηχανήματα αναπνευστικής υποστήριξης διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο.

«Οι ασθενείς με χρόνιες ασθένειες, όπως ο διαβήτης και ο καρκίνος, και οι έγκυες γυναίκες κινδυνεύουν επίσης λόγω γενικής έλλειψης φαρμάκων», εξήγησε.

Το νοσοκομείο Al Shifa – όπου οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα παρείχαν φροντίδα σε ασθενείς με εγκαύματα εδώ και χρόνια – είναι ένα από τα λίγα μέρη στη Γάζα με ηλεκτρικό ρεύμα και αυτή τη στιγμή περιθάλπει επίσης θύματα από την έκρηξη στο νοσοκομείο Βαπτιστών «Αλ Αχλί» την Τρίτη.

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν βρει επίσης καταφύγιο στο νοσοκομείο Al-Shifa καθώς οι άνθρωποι πήγαν εκεί αναζητώντας ένα ασφαλές μέρος από τους συνεχείς βομβαρδισμούς.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είπαν ότι είναι ζωτικής σημασίας να λειτουργήσουν ξανά τα νοσοκομεία και ότι πρέπει να διασφαλιστούν τακτικές εκεχειρίες για τη μεταφορά καυσίμων και φαρμάκων στα νοσοκομεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.