ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πρωθυπουργός Ουγγαρίας: «Η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ μπορεί να επικυρωθεί κατά την εαρινή κοινοβουλευτική περίοδο»

Είναι το μοναδικό μέλος της Συμμαχίας που δεν έχει ακόμη επικυρώσει το αίτημα

Πρωθυπουργός Ουγγαρίας: «Η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ μπορεί να επικυρωθεί κατά την εαρινή κοινοβουλευτική περίοδο»

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του, ανέφερε πως το ουγγρικό κοινοβούλιο μπορεί να επικυρώσει το πρωτόκολλο ένταξης στης Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, όταν συγκληθεί για την εαρινή περίοδο στα τέλη Φεβρουαρίου.

«Είναι θετικό το νέο ότι η διαμάχη μας με τη Σουηδία σύντομα θα διευθετηθεί», είπε ο Όρμπαν.

«Οδεύουμε προς την κατεύθυνση που στην έναρξη της εαρινής κοινοβουλευτικής περιόδου μπορούμε να επικυρώσουμε την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Όρμπαν, ο ίδιος και ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον έχουν κάνει βήματα για «την ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης» μεταξύ των δύο χωρών. Δεν διευκρίνισε ποια ήταν αυτά τα βήματα.

Η Σουηδία ζήτησε να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ τον Μάιο του 2022, μετά τη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία.

Η Ουγγαρία είναι το μοναδικό μέλος του ΝΑΤΟ που δεν έχει ακόμη επικυρώσει το αίτημα και η καθυστέρηση προκάλεσε τριβές στις σχέσεις της Βουδαπέστης με τις ΗΠΑ αλλά και ανησυχίες μεταξύ των άλλων συμμάχων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το κυβερνών κόμμα Fidesz του Όρμπαν επικαλείται τους αβάσιμους ισχυρισμούς της Σουηδίας, όπως τους αποκαλεί, ότι υπέσκαψε τη δημοκρατία στην Ουγγαρία, για να δικαιολογήσει την καθυστέρηση επικύρωσης του ενταξιακού πρωτοκόλλου. Οι εργασίες του κοινοβουλίου θα ξαναρχίσουν στις 26 Φεβρουαρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.