ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ρωσία: Καθιερώνει το ενιαίο μητρώο «ξένων πρακτόρων»

Σήμερα στη Ρωσία υπάρχουν 348 «ξένοι πράκτορες»

Ρωσία: Καθιερώνει το ενιαίο μητρώο «ξένων πρακτόρων»

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας σήμερα, που είναι η πρώτη μέρα που ισχύει ο νέος νόμος «Περί ελέγχου της δραστηριότητας προσώπων που βρίσκονται υπό ξένη επιρροή», δημοσίευσε το ενιαίο μητρώο των λεγόμενων «ξένων πρακτόρων», το οποίο αντικαθιστά τα μέχρι τώρα τέσσερα ξεχωριστά μητρώα.

Το ενιαίο μητρώο καθιερώνεται σύμφωνα με τον νόμο περί «ξένων πρακτόρων» ο οποίος μπορεί πλέον να χαρακτηρίζει «ξένους πράκτορες» πρόσωπα που δεν χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό.

Ο επικεφαλής της οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Agora» Πάβελ Τσίκοφ, αναφερόμενος στο ενιαίο μητρώο είπε ότι σ΄ αυτόν τον κατάλογο υπάρχουν 493 εγγραφές, που είναι περισσότερες από τους μέχρι στιγμής καταγραφέντες «ξένους πράκτορες», επειδή σ’ αυτό περιλαμβάνονται και οργανώσεις που είχαν συμπεριληφθεί στους καταλόγους, αλλά μετά αφαιρέθηκαν από αυτούς.

Σήμερα στη Ρωσία υπάρχουν 348 «ξένοι πράκτορες» στους οποίους συγκαταλέγονται, πολίτες, οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και ΜΜΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ξένοι πράκτορες» πλέον μπορούν να θεωρηθούν οποιεσδήποτε ρωσικές ή ξένες οργανώσεις είτε φυσικά πρόσωπα, εάν έχουν υποστήριξη από το εξωτερικό είτε βρίσκονται υπό ξένη επιρροή, αλλά επίσης εάν ασκούν πολιτική δραστηριότητα, είτε συγκεντρώνουν πληροφορίες για τη στρατιωτική και τεχνολογική δραστηριότητα της Ρωσίας «οι οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθούν κατά της ασφάλειας της χώρας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.