ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σ.Λαβρόφ: «Η Μόσχα δεν πρόκειται να αλλάξει το καθεστώς στην Ουκρανία»

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει μπει σε νέα φάση»

Σ.Λαβρόφ: «Η Μόσχα δεν πρόκειται να αλλάξει το καθεστώς στην Ουκρανία»

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει μπει σε «νέα φάση» με την προσοχή να στρέφεται πλέον στα ανατολικά και τις περιοχές που θέλει να προσαρτίσει η Ρωσία.

Παράλληλα ο Σεργκέι Λαβρόφ διαμήνυσε ότι «η Μόσχα δεν πρόκειται να αλλάξει το καθεστώς στην Ουκρανία, ο λαός πρέπει να έχει ελευθερία επιλογής».

Σε ένα δραματικό μήνυμά του τα μεσάνυχτα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι, επιβεβαίωσε την εξέλιξη, την οποία ανέμενε έτσι κι αλλιώς το Κίεβο, λέγοντας ότι «μπορούμε τώρα να πούμε ότι τα ρωσικά στρατεύματα ξεκίνησαν τη μάχη του Ντονμπάς, για την οποία προετοιμάζονταν εδώ και πολύ καιρό. Ένα πολύ μεγάλο τμήμα του ρωσικού στρατού είναι πλέον επικεντρωμένο σε αυτήν την επίθεση».

Ο προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου Αντρίι Γέρμακ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι «ξεκίνησε η δεύτερη φάση του πολέμου» και κάλεσε τις δυνάμεις της χώρας να αντισταθούν.

Σ.Σοϊγκού: Η Μόσχα επιδιώκει να «απελευθερώσει» στρατιωτικά την ανατολική Ουκρανία

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, δήλωσε σήμερα πώς η Ρωσία θέλει «να απελευθερώσει» στρατιωτικά το Ντονμπάς, καθώς θεωρεί την περιοχή αυτή της Ουκρανίας ανεξάρτητη, κατηγορώντας τη Δύση ότι «παρατείνει» τη σύγκρουση παραδίδοντας όπλα στο Κίεβο.

«Ο ρωσικός Στρατός εκτελεί τα καθήκοντα που έχει ορίσει ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων (Βλαντίμιρ Πούτιν) για την ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Κατά συνέπεια, το σχέδιο απελευθέρωσης των λαϊκών δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ τίθεται σε εφαρμογή» σημείωσε, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ο Σοϊγκού, στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις που κάνει από τα τέλη Μαρτίου.

Οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες κάνουν τα πάντα για να παρατείνουν την στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε επίσης ο Σοϊγκού, σύμφωνα με το TASS, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο αυξανόμενος όγκος προμηθειών ξένων όπλων καταδεικνύει ξεκάθαρα τις προθέσεις τους να προκαλέσουν το καθεστώς του Κιέβου να πολεμήσει μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό» σημείωσε ο Σοϊγκού, σύμφωνα με το TASS.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.