Σάλος με τον αριθμό των Leopard που στέλνει η Γερμανία στην Ουκρανία: Χρησιμοποιείται από τους νεοναζί ως κρυφός κωδικός!

Οι νεοναζί του τάγματος Αζόφ τον χρησιμοποιούν ως συνθηματικό

Σάλος με τον αριθμό  των Leopard  που στέλνει  η Γερμανία στην Ουκρανία: Χρησιμοποιείται από τους νεοναζί ως κρυφός κωδικός!

Το Βερολίνο ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να στείλει στην Ουκρανία  88 άρματα μάχης Leopard 1 από τα «εργοστασιακά αποθέματα» της Rheinmetall, ενώ παράλληλα θα αγοράσει 15 αντιαεροπορικά συστήματα Gepard από το Κατάρ προκειμένου στη συνέχεια να τα προσφέρει και αυτά στο Κίεβο.

Εκείνο όμως που έχει προκαλέσει αναρίθμητα σχόλια είναι η επιλογή του αριθμού 88 ο οποίος είναι κωδικός που χρησιμοποιούν οι νεοναζί για τον Αδόλφο Χίτλερ!

Το 88 αναφέρεται ως  αριθμός για το “Heil Hitler”. Το H είναι το όγδοο γράμμα του αλφαβήτου, άρα 88 = HH = Heil Hitler.

Το 88 είναι ένα από τα πλέον  κοινά σύμβολα των νεοναζί.

Κάποιος μπορεί να το βρει ως τατουάζ ή γραφικό σύμβολο. ως μέρος του ονόματος μιας ομάδας, δημοσίευσης ή ιστότοπου· ή ως μέρος ενός ονόματος οθόνης ή διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο αριθμός συνδυάζεται συχνά με έναν άλλον αριθμητικό κωδικό των νεοναζί το 14 και μαζί οι δύο αριθμοί 14/88 θεωρούνται ως κωδικός τους.

Το γεγονός ότι η Γερμανία στέλνει 14 Leopard 2 και 88 Leopard 1 στην Ουκρανία δεν έχει μείνει  ασχολίαστο και πολλοί μιλούν για κρυφούς συμβολισμούς πίσω από την επιλογή αυτή της Γερμανίας.,

Σε ότι αφορά τα Leopard 1A5 τα άρματα έχουν έχει αξιοπρεπή ακοπευτικά  και έλεγχο πυρός και το  κύριο πυροβόλο – το Royal Ordnance L7 των 105 χιλιοστών θεωρείται αρκετά καλό.

Ο ουκρανικός στρατός είναι ήδη εξοικειωμένος με το L7, καθώς το όπλο οπλίζει επίσης τα 28 εκσυγχρονισμένα άρματα μάχης M-55S (T-55) που δώρισε η Σλοβενία πέρυσι.

Οι Ουκρανοί είναι επίσης εξοικειωμένοι με τον κινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων και την ανάρτηση του Leopard 1. Ο ουκρανικός στρατός χειρίζεται 38 πρώην γερμανικά μηχανικά οχήματα που έχουν σασί Leopard 1.

Η μεγαλύτερη αδυναμία του Leopard 1A5 40 τόνων και τεσσάρων ατόμων είναι ότι φυσικά η  θωράκιση  σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα. Η πρόσθετη προστασία μαζί με ένα μεγαλύτερο κύριο πυροβόλο, ήταν η κύρια απαίτηση που οδήγησε την ανάπτυξη του Leopard 2 των 70 τόνων.

Αλλά υπάρχουν εκατοντάδες Leopard 1A5 σε αποθήκευση σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων —και αυτό είναι κρίσιμο— μερικές εκατοντάδες σε αποθήκες που ανήκουν στη Rheinmetall και τη γερμανική εταιρεία όπλων FFG Flensburger. Και οι δύο εταιρείες έχουν διατηρήσει τα παλιά τανκς σε καλή κατάσταση.

Εν τω μεταξύ, η Δανία σχεδιάζει να αγοράσει τουλάχιστον 20, και ενδεχομένως 40, Leopard 1 από την FFG Flensburger για περαιτέρω μεταβίβαση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.