ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Σκάνδαλο Theranos: Η Ελίζαμπεθ Χολμς καταδικάστηκε σε φυλάκιση 11 ετών και αποζημίωση των θυμάτων

Κρίθηκε ένοχη για εξαπάτηση επενδυτών που πίστεψαν ότι είχε αναπτύξει μια επαναστατική ιατρική συσκευή

Σκάνδαλο Theranos: Η Ελίζαμπεθ Χολμς καταδικάστηκε σε φυλάκιση 11 ετών και αποζημίωση των θυμάτων

Στη φυλακή καλείται να μπει η Ελίζαμπεθ Χολμς, το άλλοτε αστέρι της αμερικανικής βιοτεχνολογίας, που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 11 ετών, για την εξαπάτηση επενδυτών με τη νεοφυή επιχείρηση Theranos της Σίλικον Βάλεϊ.

Δικαστής απέρριψε το τελευταίο αίτημα της Χολμς να παραμείνει ελεύθερη και πλέον θα πρέπει να αρχίσει να εκτίει ποινή φυλάκισης, κάτι που είχε προγραμματιστεί για τις 27 Απριλίου. Ωστόσο, οι δικηγόροι της άσκησαν έφεση, επικαλούμενοι διαδικαστικά ζητήματα, καθώς προηγούμενη προσπάθεια απορρίφθηκε.

Την Τρίτη, ο Αμερικανός δικαστής Έντουαρντ Νταβίλα απέρριψε την Τρίτη το νέο αίτημα και με ξεχωριστή απόφαση διέταξε τη Χολμς και τον κορυφαίο συνεργάτη της Theranos, τον Ραμές «Σάνι» Μπαλουανίτο, να καταβάλουν 452 εκατομμύρια δολάρια στα θύματα της απάτης τους.

Ο Νταβίλα δεν έχει ακόμη αποφασίσει για τη νέα ημερομηνία φυλάκισής της και συνέστησε να εκτίσει την ποινή της σε γυναικεία φυλακή στο Τέξας.

Η Χολμς κρίθηκε ένοχη για εξαπάτηση επενδυτών που πίστεψαν ότι είχε αναπτύξει μια επαναστατική ιατρική συσκευή.

Στο παρελθόν, η Χολμς είχε γίνει αστέρι της Σίλικον Βάλεϊ, καθώς υποστήριζε ότι η Theranos τελειοποιούσε ένα εύχρηστο κιτ δοκιμών. Με λίγες μόνο σταγόνες, θα μπορούσε να πραγματοποιήσει ένα ευρύ φάσμα ιατρικών διαγνωστικών εξετάσεων.

Όμως η εταιρεία της κατέρρευσε μετά από έρευνα της Wall Street Journal σχετικά με την εγκυρότητα των τεστ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Χολμς απέκτησε ένα παιδί λίγο πριν από τη δίκη της και ένα δεύτερο μετά την καταδίκη της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.