
Τουλάχιστον επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε πεδίο βολής στην κεντρική Σουηδία, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Το συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά τις 16:00, τοπική ώρα, στο πεδίο βολής της περιοχής Κρακ, νότια του Κάρλσμποργκ. Όπως μετέδωσε η Aftonbladet, το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια επιχείρησης για την απομάκρυνση πυρομαχικών που δεν είχαν εκραγεί.
Οι σουηδικές ένοπλες δυνάμεις, ωστόσο, δεν μιλούν για έκρηξη, αλλά για ατύχημα.
«Ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 16:00 στο πεδίο βολής της περιοχής Κρακ, νότια του Κάρλσμποργκ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Τύπου του σουηδικού στρατού, Μίκαελ Όγκρεν.
Από τους επτά τραυματίες, οι τέσσερις νοσηλεύονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Σύμφωνα με τον Όγκρεν, όλοι οι τραυματίες είναι συμβασιούχοι εργαζόμενοι και όχι στρατιώτες που εκτελούν τη στρατιωτική τους θητεία.
Οι αρμόδιες αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα στο πεδίο βολής.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.