ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Συρία: Νεκρός ηγέτης του ISIS μετά από επιχείρηση των ΗΠΑ

Ο Χάλεντ Αΐντ Άχμαντ αλ Τζαμπούρι ήταν κυρίως «υπεύθυνος για τον σχεδιασμό επιθέσεων του ΙΚ στην Ευρώπη», επεσήμανε η CENTCOM

Συρία: Νεκρός ηγέτης του ISIS μετά από επιχείρηση των ΗΠΑ

Επικεφαλής της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ο οποίος έχει σχεδιάσει επιθέσεις που διαπράχθηκαν στην Ευρώπη, σκοτώθηκε σε αμερικανικό πλήγμα στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική διοίκηση για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM).

Ο Χάλεντ Αΐντ Άχμαντ αλ Τζαμπούρι ήταν κυρίως «υπεύθυνος για τον σχεδιασμό επιθέσεων του ΙΚ στην Ευρώπη», επεσήμανε η CENTCOM σε ανακοίνωσή της, στην οποία υπογράμμισε ότι ο θάνατός του «θα διαταράξει προσωρινά την ικανότητα της οργάνωσης να σχεδιάζει επιθέσεις στο εξωτερικό».

«Εξακολουθεί να αποτελεί απειλή το ISIS»

Όπως εξήγησε η CENTCOM, κανένας άμαχος δεν σκοτώθηκε ούτε τραυματίστηκε από το πλήγμα αυτό, ενώ τόνισε ότι το ΙΚ «εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για την περιοχή και πέρα από αυτή».

Το Ισλαμικό Κράτος υπενθυμίζεται πως ήλεγχε τμήματα εδάφους στο Ιράκ και τη Συρία στο απόγειο της ισχύος του το 2014, πριν τα απωλέσει σε αμφότερες τις χώρες. Εκτιμάται πως διατηρεί 5.000-7.000 υποστηρικτές στα δύο αυτά κράτη της Μέσης Ανατολής, με τους μισούς περίπου από αυτούς να είναι μαχητές, όπως ανέφερε σχετική έκθεση του ΟΗΕ τον Φεβρουάριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.