Συρία: Τουλάχιστον εννέα εργάτες νεκροί από έκρηξη νάρκης στην Ντέιρ αλ-Ζορ

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη

Συρία: Τουλάχιστον εννέα εργάτες νεκροί από έκρηξη νάρκης στην Ντέιρ αλ-Ζορ

Τουλάχιστον εννέα εργάτες γης σκοτώθηκαν σήμερα όταν το αυτοκίνητό τους έπεσε πάνω σε νάρκη που είχε αφήσει η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στην ανατολική επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη. Από τις αρχές Ιανουαρίου, συνολικά 137 άμαχοι έχουν σκοτωθεί σε εκρήξεις ναρκών στη Συρία, ανάμεσά τους 30 παιδιά, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Οι κυνηγοί τρούφας στη Συρία είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στις νάρκες ξηράς όπως και στις επιθέσεις εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους, αναφέρει έκθεση του Παρατηρητηρίου.

Πολλοί άνθρωποι στη Συρία, αντιμετωπίζοντας μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, προσπαθούν να κερδίσουν τα προς το ζην αναζητώντας την πολύτιμη λιχουδιά της τρούφας στην έρημο.

Ωστόσο, οι απομακρυσμένες περιοχές, που αποτελούν εστία για τους εξτρεμιστές, συχνά καλύπτονται από νάρκες, καθιστώντας την αναζήτηση της τρούφας εξαιρετικά επικίνδυνη.

Η οργάνωση αρωγής Handicap International εκτιμά ότι έως και 300.000 νάρκες και πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί είναι διάσπαρτα στη Συρία έπειτα από μια και πλέον δεκαετία εμφυλίου πολέμου.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία έχουν στοχοποιήσει τους συλλέκτες τρούφας τις τελευταίες εβδομάδες απαγάγοντας ή σκοτώνοντάς τους, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρότι η τρομοκρατική ομάδα Ισλαμικό Κράτος έχει υποστεί στρατιωτικές ήττες και έχει χάσει εδάφη που είχε καταλάβει στη Συρία, παραμένει ενεργή σε αρκετές περιοχές της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.