ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Την πολιορκία της Γάζας διέταξε το Ισραήλ – Κόπηκε το νερό και το ρεύμα

«Αρχίζουμε την πλήρη πολιορκία της Γάζας, κάνουμε πόλεμο με κτήνη και θα δράσουμε ανάλογα», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας

Την πολιορκία της Γάζας διέταξε το Ισραήλ – Κόπηκε το νερό και το ρεύμα

Την πλήρη πολιορκία της Γάζας, όπως είχε προαναγγείλει νωρίτερα τη Δευτέρα ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ, διέταξε το Ισραήλ.

Καθώς η Χαμάς κλιμακώνει τις επιθέσεις ρουκετών της στο Ισραήλ, η ισραηλινή αεροπορία έχει εντείνει τους βομβαρδισμούς της στη Γάζα, ενώ τα τρόφιμα, το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα στο παλαιστινιακό έδαφος έχουν ήδη διακοπεί.

«Αρχίζουμε την πλήρη πολιορκία της Γάζας. Ούτε ηλεκτρικό, ούτε τρόφιμα, ούτε νερό, ούτε καύσιμα – όλα κλείνουν. Κάνουμε πόλεμο με κτήνη και θα δράσουμε ανάλογα», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Γιοάβ Γκαλάντ.

@radarafrica

Yoav Gallant, the Israeli minister of defence, orders the complete siege of #Gaza #Israel #Palestine

♬ original sound – Radar Africa

Η κυβέρνηση ζητά και από τους πολίτες να είναι προετοιμασμένοι καλώντας τους να μείνουν στα καταφύγια για τρεις ημέρες, έχοντας εξασφαλίσει την επάρκεια τροφίμων, νερού και συσκευών που λειτουργούν με μπαταρίες. Είχε προειδοποιήσει πως θα ξεκινούσε η «πλήρη» πολιορκία στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την αιματηρή εισβολή στο ισραηλινό έδαφος υπό την ηγεσία της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Χαμάς.

Μιλώντας δύο ημέρες μετά την έναρξη της αιφνιδιαστικής επίθεσης, η οποία κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 900 ανθρώπους στο Ισραήλ και τραυμάτισε άλλους 2.400, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε να τιμωρήσει τη Χαμάς, τονίζοντας πως θα επιτεθεί με τέτοια δύναμη «όπως ποτέ πριν».

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να εκτελεί έναν ισραηλινό όμηρο ως αντίποινα για κάθε νέο ισραηλινό βομβαρδισμό αμάχων. Η ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση που κρατά πάνω από 100 ομήρους ξεκαθάρισε ότι δεν θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή τους εάν δεν σταματήσουν οι βομβαρδισμοί.

Την ίδια στιγμή ωστόσο εκπρόσωπος της Χαμάς δήλωσε ότι η οργάνωση είναι ανοιχτή σε συζητήσεις για εκεχειρία καθώς έχει επιτύχει τους στόχους της.

Η υπηρεσία ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ ανέφερε ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έχουν καταστρέψει τις υποδομές παροχής νερού, αποχέτευσης και υγιεινής, επηρεάζοντας περισσότερους από 400.000 ανθρώπους στη Γάζα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.