ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Titan»: Το ταξίδι που κόστισε στα θύματα 250.000 δολάρια – «Η κατάδυση προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία»

«Γίνετε ένας από τους λίγους που θα δουν τον Τιτανικό με τα μάτια τους»

«Titan»: Το ταξίδι που κόστισε στα θύματα 250.000 δολάρια – «Η κατάδυση προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία»

Η επίσημη σελίδα της Ocean gate Expedition, περιέγραφε το ταξίδι στο θρυλικό ναυάγιο του Τιτανικού «ως μια συναρπαστική υποβρύχια εξερεύνηση» το οποίο στοιχίζει κατά άτομο 250χιλ δολάρια.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές των ταξιδιών από το 2021 που πρώτο ξεκίνησαν οι υποβρύχιες καταδύσεις μέχρι και λίγο πριν την τραγωδία του τουριστικού υποβρυχίου “Titan” τουλάχιστον 300 άτομα είχαν ζήσει την εμπειρία.

“Ακολουθήστε τα βήματα του Jacques Cousteau και γίνετε υποβρύχιος εξερευνητής — ξεκινώντας με μια κατάδυση στο ναυάγιο του Τιτανικού RMS. Αυτή είναι η ευκαιρία σας να βγείτε έξω από την καθημερινή ζωή και να ανακαλύψετε κάτι πραγματικά εξαιρετικό.

Γίνετε ένας από τους λίγους που θα δουν τον Τιτανικό με τα μάτια τους” αναφέρεται στην πρώτη σελίδα. titanik

Όπως αναφέρεται το ταξιδιώτικο πρόγραμμα έχει διάρκεια οκτώ ημερών, ενώ για τις υποβρύχιες καταδύσεις εκτός από το “Titan” η εταιρία διαθέτει και το “Cyclops 1”:

“Οι ατρόμητοι ταξιδιώτες θα αποπλεύσουν από τις ακτές του Ατλαντικού του Καναδά για μια 8ήμερη αποστολή για να βουτήξουν στο εμβληματικό ναυάγιο που βρίσκεται 380 μίλια από την ακτή και 3.800 μέτρα κάτω από την επιφάνεια. Η κατάδυση θα προσφέρει όχι μόνο μια συναρπαστική και μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά και θα βοηθήσει την επιστημονική κοινότητα να μάθει περισσότερα για το ναυάγιο και το περιβάλλον των βαθέων ωκεανών”.

Στην διαδικτυακή σελίδα δίνονται λεπτομέρειας για όλο το ταξίδι καθώς και τι περιλαμβάνεται ή όχι στην τελική τιμή των 250χιλ δολαρίων :

Δρομολόγιο

1η μέρα

Φτάστε στην παραθαλάσσια πόλη του Σεντ Τζονς για να συναντήσετε το πλήρωμα της αποστολής σας και να επιβιβαστείτε στο σκάφος που θα σας μεταφέρει στο ναυάγιο του Τιτανικού RMS. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξοικειωθείτε με τη ζωή στο σκάφος, καθώς θα ξεκινήσετε ένα ταξίδι συνολικά 400 ναυτικών μιλίων μέχρι το σημείο του ναυαγίου.

2η μέρα

Καλώς ήρθατε στον “άγριο” Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό. Καθώς συνεχίζουμε να πλησιάζουμε στην τοποθεσία κατάδυσης, θα μάθετε περισσότερα για τις επόμενες μέρες και θα γνωρίσετε περισσότερο το υπόλοιπο πλήρωμα της αποστολής. Ο αρχηγός της αποστολής θα σας δώσει όλες τις πληροφορίες για την ασφάλεια της κατάδυσης ενώ η επιστημονική μας ομάδα και οι ειδικοί θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για ό,τι μπορεί να ανακαλύψετε κατά το υποβρύχιο ταξίδι. Οι μέρες κατάδυσης ξεκινούν πάντα πρωινές ώρες και συνήθως πραγματοποιούνται την 3η ημέρα του τουριστικού ταξιδιού.

3η – 7η μέρα

Ανάλογα με την κατάσταση της θάλασσας, η κατάδυση μπορεί να ξεκινήσει από την 3η ημέρα. Σε μια μέρα κατάδυσης, θα ξεκινήσουμε με τους τελευταίους ελέγχους κατάδυσης στο πίσω κατάστρωμα πριν κατευθυνθούμε στη γέφυρα για μια συνάντηση πριν από την κατάδυση.

Στη συνέχεια θα σκαρφαλώσετε μέσα στον Titan, το υποβρύχιο πέντε ατόμων του OceanGate, για να ξεκινήσετε την κατάδυση. Όσοι δεν κάνουν κατάδυση την πρώτη μέρα θα ενσωματωθούν σε άλλους τομείς καταδυτικών εργασιών — όπως η οδήγηση, η βοήθεια του Διευθυντή Expedition, η συλλογή πολυμέσων ή απλώς η απόλαυση της παρακολούθησης της συνεργασίας της ομάδας για να κάνει κάτι πραγματικά μοναδικό.

Μόλις εκτοξευθεί το υποβρύχιο, θα αρχίσετε να βλέπετε μορφές ζωής να σφυρίζουν δίπλα στο παράθυρο θέασης καθώς βυθίζεστε όλο και πιο βαθιά στον ωκεανό. Η κατάβαση διαρκεί περίπου δύο ώρες αλλά μοιάζει σαν να ανοιγοκλείνεται τα μάτια σας.

Μπορείτε να βοηθήσετε τον πιλότο με τις επικοινωνίες και την παρακολούθηση, να κρατήσετε σημειώσεις για την επιστημονική ομάδα σχετικά με το τι βλέπετε έξω από το παράθυρο προβολής, να παρακολουθήσετε μια ταινία ή να φάτε μεσημεριανό γεύμα.

Υπάρχει μια ιδιωτική τουαλέτα στο μπροστινό μέρος του υπογείου αν χρειαστεί.

Σύντομα θα φτάσετε στο βυθό και μετά από λίγη πλοήγηση στον πυθμένα της θάλασσας και στο πεδίο των συντριμμιών, θα δείτε επιτέλους αυτό που περιμένατε: τον Τιτανικό RMS. Ο ειδικός περιεχομένου επί του σκάφους θα επισημάνει βασικά χαρακτηριστικά, είτε πρόκειται για το ίδιο το ναυάγιο είτε για τη “ζωή” που υπάρχει σ αυτή τη γωνιά του ωκεανού. Απολαύστε ώρες εξερεύνησης του πεδίου και των συντριμμιών πριν κάνετε τη δίωρη ανάβαση στην επιφάνεια.

Μόλις ανέβετε στο κατάστρωμα, θα σας καλωσορίσει ξανά το πλήρωμα της αποστολής και θα μπορέσετε να μοιραστείτε την ιστορία του απίστευτου επιτεύγματος σας.

Τις ημέρες που δεν κάνετε κατάδυση, μπορεί να είστε μέλος του πληρώματος dive ops για την άλλη ομάδα καταδύσεων, να ανατρέξετε σε υποβρύχια πλάνα από την κατάδυση σας, να συνομιλήσετε με ειδικούς για τις ανακαλύψεις της κατάδυσης, να καθίσετε στον ήλιο στο επάνω κατάστρωμα, να παρακολουθήσετε τις φάλαινες κολυμπούν δίπλα στο πλοίο – οι μέρες χωρίς κατάδυση είναι εξίσου πολυάσχολες με τις μέρες κατάδυσης.

8 η μέρα

Το Signal Hill είναι το πρώτο πράγμα που θα δείτε καθώς κινούμαστε στο St. John’s. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να αναλογιστείτε όλα όσα έχετε καταφέρει – είστε ένας από τους λιγότερους από 300 ανθρώπους στην ιστορία που έχουν φτάσει στο πιο διάσημο ναυάγιο του κόσμου”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τους ενδιαφερόμενους η εταιρία είχε ανακοινώσει και τις ημερομηνίες για τα επόμενα ταξίδια τα οποία προγραμματίζει μέσα στον Ιούνιο του 2024. Η πρώτη αποστολή έχει οριστεί για τις 12 με 20 Ιουνίου και η επόμενη 21 με 29 Ιουνίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.