ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τουρκία: Το ΥΠΕΞ κάλεσε τον Δανό πρέσβη για την αντιτουρκική διαδήλωση στην Κοπεγχάγη

Ο ίδιος Σουηδοδανός Ράσμους Παλουντάν είχε πάρει άδεια για να διαδηλώσει μπροστά στην τουρκική πρεσβεία

Τουρκία: Το ΥΠΕΞ κάλεσε τον Δανό πρέσβη για την αντιτουρκική διαδήλωση στην Κοπεγχάγη

Στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κλήθηκε σήμερα ο πρεσβευτής της Δανίας στην Άγκυρα το οποίο διαμαρτυρήθηκε για μια διαδήλωση έξω από την τουρκική πρεσβεία και ένα τέμενος στην Κοπεγχάγη.

Η κλήση του πρέσβη αποφασίστηκε όταν «μάθαμε ότι δόθηκε άδεια για μια επίθεση εναντίον του ιερού μας βιβλίου, του Κορανίου, σήμερα στη Δανία», διευκρίνισε μια διπλωματική πηγή στον Τύπο.

«Διαβιβάστηκε στον πρεσβευτή ότι καταδικάζουμε σθεναρά την άδεια (που δόθηκε) σε αυτή την προκλητική πράξη, η οποία σαφώς συνιστά ένα έγκλημα μίσους», ανέφερε αυτή η πηγή.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο ίδιος Σουηδοδανός δεξιός Ράσμους Παλουντάν, είχε πάρει άδεια για να διαδηλώσει μπροστά στην τουρκική πρεσβεία στη Στοκχόλμη και στη συνέχεια έκαψε ένα αντίτυπο του Κορανίου, παρουσία της αστυνομίας.

Σκοπός του ήταν να διαμαρτυρηθεί για το βέτο της Τουρκίας στην είσοδο της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου στην Κοπεγχάγη, ο άνδρας επανέλαβε την πράξη του σήμερα καίγοντας ένα αντίτυπο του Κορανίου μπροστά από ένα τέμενος στην πρωτεύουσα της Δανίας.

Ο ίδιος είπε ότι ήθελε να κάψει τουλάχιστον ένα αντίτυπο σήμερα μπροστά στην τουρκική πρεσβεία.

Μεγάλος αστυνομικός κλοιός αναπτύχθηκε μπροστά από τα σημεία που έχουν τεθεί στο στόχαστρο, σημείωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.