ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τουρκική Αεροπορία: Τέλος στην ανάπαυλα μετά τους σεισμούς- Βομβάρδισαν στόχους του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ

Μαζικοί βομβαρδισμοί στην επαρχία Ντουχόκ

Τουρκική Αεροπορία: Τέλος  στην ανάπαυλα μετά τους σεισμούς- Βομβάρδισαν στόχους του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ

Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη επιθέσεις κατά  Κούρδων αυτονομιστών του PKK στα βόρεια της επαρχίας Ντουχόκ, στην Κουρδική Περιφέρεια του Ιράκ.

Κυβερνητική πηγή είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Shafaq ότι «τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν με εντατικούς βομβαρδισμούς το βουνό Ματίν κοντά στο χωριό Σεκίρι στο Αλ-Αμαντίγια.»

Η πηγή δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το μέγεθος των ζημιών ή των θυμάτων.

Η τουρκική Αεροπορία επιτίθεται τακτικά στις θέσεις του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στα βουνά του βόρειου Ιράκ, όπου πιστεύεται ότι κρύβονται αρκετές χιλιάδες μαχητές.

Το 2020, η Τουρκία ξεκίνησε τις επιχειρήσεις  δύο στρατιωτικές επιχειρήσεις στις παραμεθόριες περιοχές του βόρειου Ιράκ για να «διασφαλίσει την ειρήνη του τουρκικού λαού και των συνόρων».

Το 2022, η Άγκυρα ξεκίνησε άλλη μία  στρατιωτική επιχείρηση την «Pençe Kilit» για να «αποτρέψει τρομοκρατικές επιθέσεις» και να διασφαλίσει την ασφάλεια των συνόρων μετά από …εκτίμηση ότι το PKK σχεδίαζε επίθεση μεγάλης κλίμακας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το PKK έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.