ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Β.Πούτιν: «Οι προτάσεις της Κίνας μπορούν να αποτελέσουν ρεαλιστική βάση για ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία»

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόκειται να επισκεφθεί αύριο το Πεκίνο για να συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογο του Σι Τζινπίνγκ

Β.Πούτιν: «Οι προτάσεις της Κίνας μπορούν να αποτελέσουν ρεαλιστική βάση για ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία»

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα Δευτέρα (16/10), ότι οι προτάσεις της Κίνας για συνομιλίες με την Ουκρανία μπορούν να αποτελέσουν μια ρεαλιστική βάση για μια ειρηνευτική συμφωνία.

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόκειται να επισκεφθεί αύριο το Πεκίνο για να συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογο του Σι Τζινπίνγκ και να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής της πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη Ένας Δρόμος», η οποία έχει ως στόχο να συζητήσει την πρόοδο στο τεράστιο διεθνές έργο υποδομών της Κίνας.

Πιστεύετε ότι η ήττα της ΝΔ στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών αποτελεί την αρχή του τέλους της διακυβέρνησης Μητσοτάκη;

  • Ναι (55%, 9.016 Votes)
  • Ίσως ναι (20%, 3.299 Votes)
  • Όχι (20%, 3.169 Votes)
  • Ίσως όχι (3%, 488 Votes)
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ (2%, 277 Votes)

Σύνολο ψήφων: 16.249

Loading ... Loading ...

Ωστόσο, ο Πούτιν κατηγόρησε την Ουκρανία ότι δεν επιτρέπει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις: «Πώς μπορείς να διεξαγάγεις διαπραγματεύσεις όταν δεν θέλουν και, μάλιστα, έχουν δημοσιεύσει ένα κανονιστικό έγγραφο που απαγορεύει αυτές τις διαπραγματεύσεις;».

Πρόσθεσε ότι προϋπόθεση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων είναι η άρση του διατάγματος και η προθυμία για συνομιλίες.

Το Κίεβο έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα πρέπει να αποσυρθούν από την Ουκρανία πριν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.

Η ειρηνευτική πρόταση της Κίνας αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό στην Ουκρανία και τη Δύση, επειδή η χώρα θεωρείται σύμμαχος της Ρωσίας και δεν καταδίκασε ποτέ την πλήρους κλίμακας επίθεση στην Ουκρανία που εξαπέλυσε η Μόσχα τον Φεβρουάριο του 2022.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους στο Πεκίνο, ο Πούτιν και ο Σι αναμένεται να συζητήσουν ζητήματα διεθνούς πολιτικής, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Θα είναι το δεύτερο ταξίδι του Πούτιν στο εξωτερικό, μετά την επίσκεψή του στο Κιργιστάν την περασμένη εβδομάδα, αφότου το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε τον Μάρτιο ένταλμα σύλληψής του για φερόμενα εγκλήματα πολέμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Κίνα δεν έχει υπογράψει το Καταστατικό της Ρώμης που ίδρυσε το δικαστήριο στην ολλανδική πόλη Χάγη και μπορεί επομένως να αγνοήσει το ένταλμα σύλληψης κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Πούτιν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.