ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Παίζει με τη φωτιά το ΝΑΤΟ: Η Πολωνία δίνει μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 στην Ουκρανία

Ο Β.Ζελένσκι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τ.Μπάιντεν

Παίζει με τη φωτιά το ΝΑΤΟ: Η Πολωνία δίνει μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 στην Ουκρανία

Με τη φωτιά παίζει η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, καθώς σύμφωνα με όσα είπε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου οι ΗΠΑ συνεργάζονται με την Πολωνία για το ενδεχόμενο η Πολωνία να παράσχει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία μαζί με διαβουλεύσεις με άλλους συμμάχους. 

Νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, όπου και συζήτησαν για την οικονομική υποστήριξη των ΗΠΑ στο Κίεβο, αλλά και για τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, ενώ παράλληλα του ζήτηση την αποστολή μαχητικών αεροσκαφών στη χώρα.

«Στο πλαίσιο του διαρκούς διαλόγου, είχα νέα συνδιάλεξη με τον @POTUS (σ.σ. τον πρόεδρο των ΗΠΑ). Η ημερήσια διάταξη περιλάμβανε ζητήματα ασφαλείας, την οικονομική υποστήριξη στην Ουκρανία και τη συνέχιση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας», ανέφερε ο κ. Ζελένσκι μέσω Twitter.

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε τη συνδιάλεξη, διευκρινίζοντας πως έγινε χθες Σάββατο και διήρκεσε περίπου 30 λεπτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ζελένσκι ζήτησε από τον Μπάιντεν να δοθούν στην χώρα του από την Πολωνία μαχητικά αεροσκάφη σοβιετικού τύπου.

FT: Η Πολωνία δέχτηκε – Περιμένει ανταλλάγματα

Η Πολωνία συμφώνησε να παραδώσει μαχητικά MiG-29 στην Ουκρανία σύμφωνα με δύο αμερικανικά ΜΜΕ.

FT και WSJ αναφέρουν:

“Καθώς η Ρωσία συνεχίζει την επίθεσή της κατά της Ουκρανίας, οι ΗΠΑ βρίσκονται τώρα σε συζητήσεις για μια πιθανή τριμερή συμφωνία που θα δώσει στην Ουκρανία περισσότερα μαχητικά.

Η Πολωνία διαθέτει 28 μαχητικά MiG-29.

Ως αντάλλαγμα θα παραλάβει μαχητικά F-16 από τις ΗΠΑ. Οι συζητήσεις μεταξύ Βαρσοβίας και Ουάσιγκτον βρίσκονται σε εξέλιξη για μια συμφωνία που θα επιτρέψει στο Κίεβο να αυξήσει τον αεροπορικό του Στόλο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Wall Street Journal, που επικαλείται πηγές της αμερικανικής κυβέρνησης, οι ΗΠΑ συζητούν με την Πολωνία την ενίσχυση του αεροπορικού Στόλου της Βαρσοβίας ώστε να αντικατασταθούν τα κενά που θα προκύψουν μόλις η Πολωνία μεταφέρει τα MiG-29 στην Ουκρανία.

Μόλις η συμφωνία εγκριθεί, η Πολωνία θα στείλει τα μεταχειρισμένα MiG-29 στην Ουκρανία.

«Εργαζόμαστε με τους Πολωνούς για αυτό το θέμα και διαβουλευόμαστε με τους υπόλοιπους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ», δήλωσε στο POLITICO εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Εργαζόμαστε επίσης για τις δυνατότητες που θα μπορούσαμε να παρέχουμε στην Πολωνία ώστε να αναπληρωθεί το κενό που θα δημιουργηθεί όταν αποφασίσει να μεταφέρει αεροπλάνα στην Ουκρανία»”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.