ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βέλγιο: Ζητά εξηγήσεις από Ουκρανία – «Χρησιμοποιήσατε όπλα μας επί ρωσικού εδάφους;»

«Παραδίδουμε όπλα με τον όρο ότι θα τα χρησιμοποιήσετε επί ουκρανικού εδάφους»

Βέλγιο: Ζητά εξηγήσεις από Ουκρανία – «Χρησιμοποιήσατε όπλα μας επί ρωσικού εδάφους;»

Διευκρινίσεις σχετικά με πληροφορίες ότι τουφέκια κατασκευασμένα στο Βέλγιο χρησιμοποιήθηκαν από φιλοουκρανικές δυνάμεις για να πολεμήσουν ρωσικά στρατεύματα μέσα στο έδαφος της Ρωσίας θα ζητήσει το Βέλγιο από την Ουκρανία, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρο.

Δημοσίευμα της Washington Post ανέφερε το Σάββατο ότι Ουκρανοί μαχητές εξαπέλυσαν μια διασυνοριακή επίθεση από την Ουκρανία εναντίον της ρωσικής περιφέρειας Μπέλγκοροντ τον περασμένο μήνα χρησιμοποίησαν για την επίθεσή τους αυτή τακτικά οχήματα, που είχαν δοθεί στην Ουκρανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Πολωνία, καθώς και τουφέκια κατασκευασμένα στο Βέλγιο και την Τσεχική Δημοκρατία.

«Το (βελγικό) υπουργείο Άμυνας και οι υπηρεσίες πληροφοριών του άρχισαν έρευνα και ζητούν πληροφορίες για να προσδιορίσουν τι ακριβώς συνέβη», δήλωσε ο Ντε Κρο μιλώντας στο βελγικό ραδιοσταθμό Radio 1.

«Ευρωπαϊκά όπλα παραδίδονται στην Ουκρανία με τον όρο ότι θα χρησιμοποιηθούν σε ουκρανικό έδαφος για την υπεράσπιση αυτού του εδάφους. Και εφαρμόζουμε αυστηρούς ελέγχους για να εξασφαλίζουμε ότι αυτό συμβαίνει», δήλωσε.

Ο Ντε Κρο αρνήθηκε να κάνει σχόλιο σχετικά με τις ενδεχόμενες συνέπειες, αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν πρέπει να προτρέχουμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Αναλύουμε την κατάσταση και αντιμετωπίζουμε το θέμα πολύ σοβαρά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.