ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Βίντεο-ντοκουμέντο από το δυστύχημα στη Βενετία – Το λεωφορείο πέφτει από τη γέφυρα

21 άτομα έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους δύο παιδιά

Βίντεο-ντοκουμέντο από το δυστύχημα στη Βενετία – Το λεωφορείο πέφτει από τη γέφυρα

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή του πολύνεκρου δυστυχήματος με το λεωφορείο στη Βενετία. 

Το λεωφορείο διακρίνεται να πέφτει από τη γέφυρα Μέστρε, χωρίς να έχει αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα.

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η ιταλική κοινή γνώμη, ενώ η Βενετία έχει βυθιστεί στο πένθος, μετά το τραγικό τροχαίο δυστύχημα με 21 νεκρούς.

Κατά την πτώση του λεωφορείου από την οδογέφυρα, από ύψος 30 μέτρων, και την πυρκαγιά που ξέσπασε αμέσως μετά, έχασαν την ζωή τους και δυο ανήλικα παιδιά. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες τα δυο παιδιά που έχασαν τη ζωή τους είναι ένα βρέφος λίγων μηνών και ένα 12χρονο κορίτσι.

«Στις εικόνες το λεωφορείο φρενάρει»

Μιλώντας νωρίτερα στο γαλλικό πρακτορείο LaPresse ο διευθύνων σύμβουλος της ιδιοκτήτριας εταιρείας του λεωφορείου La Linea Spa, Μάσιμο Φιορέσε περιέγραψε το βίντεο.

Όπως ανέφερε, «κανείς δεν ξέρει ακόμα τι ακριβώς συνέβη, αυτό που ξέρουμε είναι ότι υπήρχε μια σταθερή κάμερα στην υπερυψωμένη διάβαση. Από ό,τι έχω δει από τις εικόνες, από τα λίγα που μπορείς να δεις, μπορείς να δεις το λεωφορείο να φτάνει (στο σημείο) με λιγότερα από 50 χλμ. την ώρα, βλέπεις τα φώτα στοπ να ανάβουν, άρα θα είχε φρενάρει. Μετά βλέπεις ότι το όχημα ‘’ακουμπάει’’ στο προστατευτικό κιγκλίδωμα, ανατρέπεται και πέφτει κάτω (από τη γέφυρα)».

«Διευκρινίζω ότι το λεωφορείο δεν πήρε φωτιά, υπήρξαν μόνο μερικές φλόγες. Όντας ηλεκτρικό, αν είχε πιάσει φωτιά θα ήταν μια ακόμη χειρότερη τραγωδία», προσθέτει ο Φιορέσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι σε νοσοκομείο (Ospedale dell’Angelo) έχει δημιουργηθεί ειδικός χώρος υποδοχής των συγγενών των θυμάτων, με ψυχολόγους και διερμηνείς από την Περιφέρεια του Βένετο. Οι συγγενείς βοηθούνται από μια ομάδα ειδικών που αποτελείται από επτά ψυχολόγους και τρεις ψυχιάτρους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.