Βραζιλία: Δύο νεκροί και 30 αγνοούμενοι από κατολίσθηση (βίντεο)

Οι πυροσβέστες χρησιμοποιούν μη επανδρωμένα, τηλεχειριζόμενα αεροσκάφη

Βραζιλία: Δύο νεκροί και 30 αγνοούμενοι από κατολίσθηση (βίντεο)

Δύο πτώματα εντοπίστηκαν σήμερα έπειτα από κατολίσθηση σε έναν δρόμο στη νότια Βραζιλία και τα σωστικά συνεργεία υπολογίζουν ότι οι αγνοούμενοι είναι τουλάχιστον 30.

Λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης ένα ποτάμι λάσπης παρέσυρε καμιά 20αριά αυτοκίνητα και φορτηγά σε έναν δρόμο στην Πολιτεία Παρανά.

Εντυπωσιακά βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η πυροσβεστική υπηρεσία δείχνουν ένα πελώριο καφετί κύμα εν μέσω της καταπράσινης βλάστησης, στον αυτοκινητόδρομο BR 367. Η λάσπη παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά της, καλύπτοντας τον δρόμο σε μήκος πολλών δεκάδων μέτρων. Στο βάθος διακρίνονται τα διαλυμένα οχήματα.

Έξι άνθρωποι διασώθηκαν.

Λόγω της κακοκαιρίας, οι έρευνες καθυστέρησαν. Ο αριθμός των αγνοουμένων είναι προς το παρόν πολύ δύσκολο να εξακριβωθεί.

«Δεν μπορούμε να ξέρουμε τον ακριβή αριθμό επειδή το κάθε όχημα μπορεί να μεταφέρει από ένα μέχρι πέντε άτομα. Υποθέτουμε ότι είναι 30-50 αγνοούμενοι», εξήγησε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής, Μανουέλ Βάσκο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο δήμαρχος της Γκουαρατούμπα, της κοντινότερης πόλης, είναι ένας από τους που επέζησαν.

«Ήταν τρομερό, έπεσε επάνω μας το βουνό και παρέσυρε όλα τα αυτοκίνητα. Ζούμε χάρη στον Θεό», είπε ο Ρομπέρτο Τζούστους, ο οποίος βρισκόταν στο αυτοκίνητό του μαζί με έναν συνεργάτη του τη στιγμή της καταστροφής.

Οι πυροσβέστες χρησιμοποιούν μη επανδρωμένα, τηλεχειριζόμενα αεροσκάφη εξοπλισμένα με θερμικές κάμερες, με την ελπίδα ότι θα εντοπίσουν επιζώντες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το περασμένο καλοκαίρι στη Βραζιλία δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε κατολισθήσεις, όπως στην Πετρόπολις, ένα τουριστικό θέρετρο κοντά στο Ρίο, όπου έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 200 άνθρωποι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.