ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βρετανία: Έρχεται απεργιακό «κύμα» αυτόν τον μήνα

Απεργίες στην «καρδιά» των γιορτών

Βρετανία: Έρχεται απεργιακό «κύμα» αυτόν τον μήνα

Μπροστά σε ένα άνευ προηγουμένου απεργιακό «κύμα» θα βρεθεί αυτόν τον μήνα η Βρετανία, καθώς πολλοί διαφορετικοί κλάδοι εργαζομένων έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις

Στη… μακρά απεργιακή «λίστα» προστέθηκαν σήμερα οι εργαζόμενοι της λεγόμενης Συνοριακής Δύναμης, κάτι που σημαίνει σοβαρές διαταραχές στη λειτουργία των βασικών αεροδρομίων της χώρας.

Ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου PCS ανακοίνωσε διαδοχικές απεργίες από τις 23 έως τις 26 Δεκεμβρίου και από τις 28 έως τις 31 Δεκεμβρίου από τους εργαζομένους της Συνοριακής Δύναμης στις υπηρεσίες μεταφορών και μετανάστευσης, τους εθνικούς αυτοκινητοδρόμους -και, βέβαια, τα έξι κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, μεταξύ των οποίων το Χίθροου και το Γκάτγουικ.

Στα αεροδρόμια, τα μέλη της Συνοριακής Δύναμης είναι υπεύθυνα για τους ελέγχους των διαβατηρίων. Αυτό σημαίνει πως οι έλεγχοι των στοιχείων των ταξιδιωτών θα διαρκούν πολύ περισσότερο, με τις αρχές του Χίθροου να εκδίδουν ήδη προειδοποίηση για πολύωρες καθυστερήσεις.

Το συνδικάτο ανακοίνωσε τις κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενο για τους χαμηλούς μισθούς εν μέσω «εκτόξευσης» του κόστους ζωής, αλλά και αντιδρώντας στις απειλές της νέας κυβέρνησης για περικοπές θέσεων εργασίας.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν και με τη νέα χρονιά.

Πρόσφατα, το ισχυρότερο συνδικάτο των εργαζομένων στους βρετανικούς σιδηροδρόμους, το RMT, προανήγγειλε απεργία από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου, καθώς κλιμακώνεται η μακροχρόνια διαμάχη για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.