ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βρετανία και Πολωνία θα κατασκευάσουν χωριά στην Δυτική και Κεντρική Ουκρανία

Αυτό θα είναι το μοντέλο ανακατασκευής της χώρας από τους Δυτικούς μετά τον πόλεμο

Βρετανία και Πολωνία θα κατασκευάσουν χωριά στην Δυτική και Κεντρική Ουκρανία

Το μοντέλο που θα επικρατήσει μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δυτικές χώρες να διεισδύουν βαθιά μέσα στην χώρα με το πρόσχημα της ανακατασκευής της, δείχνουν Βρετανία και Πολωνία.

Η Βρετανία και η Πολωνία θα κατασκευάσουν δύο προσωρινά χωριά στη δυτική και κεντρική Ουκρανία για να προσφέρουν στέγη σε αυτούς που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω ρωσικής επέμβασης.

Την ανακοίνωση έκανε σήμερα (28.03.2023) το Λονδίνο, δεσμευόμενο να παράσχει χρηματοδότηση 10 εκατ. λιρών (12,3 εκατ. δολάρια).

Σχεδόν 118.000 Ουκρανοί έχουν φιλοξενηθεί από οικογένειες στην Βρετανία στο πλαίσιο των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022, αλλά κάποιοι αντιμετωπίζουν ολοένα και μεγαλύτερες δυσκολίες για να βρουν μόνιμη στέγαση στην Ουκρανία.

Η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε ότι τα χωριά στο Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας και το Πολτάβα της κεντρικής Ουκρανίας θα είναι σε θέση να φιλοξενήσουν πάνω από 700 ανθρώπους, ένα μέρος των εκατομμυρίων εκτοπισμένων που έχουν μετεγκασταθεί σε άλλα μέρη της Ουκρανίας ή έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.

«Τον περασμένο χρόνο, ο (Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ) Πούτιν συνέχισε να στοχοποιεί σπίτια αμάχων και υποδομές, με τον ουκρανικό λαό να πληρώνει βαρύ τίμημα», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτή η νέα σύμπραξη Ηνωμένου Βασιλείου-Πολωνίας θα βοηθήσει να δοθεί φως, θέρμανση και σπίτια σε αυτούς που είναι σε μεγαλύτερη ανάγκη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.