ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βρυξέλλες: Νεκρός αστυνομικός από επίθεση ενόπλου με μαχαίρι – Πυροβολήθηκε και συνελήφθη ο δράστης

Ο δράστης μαχαίρωσε τον αστυνομικό στον λαιμό

Βρυξέλλες: Νεκρός αστυνομικός από επίθεση ενόπλου με μαχαίρι – Πυροβολήθηκε και συνελήφθη ο δράστης

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ο ένας θανάσιμα, από άνδρα με μαχαίρι στη συνοικία Σχάερμπεκ των Βρυξελλών.

Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 19:15 (τοπική ώρα – 21:15 ώρα Ελλάδος) χθες Πέμπτη, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Gare du Nord. Άνδρας, οπλισμένος με μαχαίρι, επιτέθηκε στους δύο αστυνομικούς σε περιπολία.

Ένας τρίτος αστυνομικός, ο οποίος βρισκόταν λίγο μακρύτερα, έσπευσε σε βοήθεια των συναδέλφων του και πυροβόλησε τον δράστη, ο οποίος τελικά συνελήφθη. Σύμφωνα με βελγικά μέσα ενημέρωσης, ο συλληφθείς φέρει τραύματα στα πόδια και στην κοιλιακή χώρα.

Ο δράστης μαχαίρωσε τον αστυνομικό στον λαιμό

Μετά την επίθεση που δέχθηκαν, οι δύο αστυνομικοί διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, όπου ο ένας – μαχαιρωμένος στον λαιμό – άφησε την τελευταία του πνοή παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την έρευνα για την επίθεση ανέλαβε αρχικά η εισαγγελία των Βρυξελλών. Ο φάκελος έχει παραδοθεί πλέον στην ομοσπονδιακή εισαγγελία, η οποία είναι αρμόδια για θέματα τρομοκρατίας. «Παραλάβαμε τον φάκελο γιατί υπάρχει υποψία τρομοκρατικού κινήτρου, που φυσικά μένει να επιβεβαιωθεί ή να αποκλειστεί», δήλωσε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας του Βελγίου στο Γαλλικό Πρακτορείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.